Locuitorii comunei Costinești vor să-și vândă casele și să plece. Nu mai suportă mirosul de gunoi!

Situația locuitorilor din comuna Costinești este una cu adevărat disperată. Aproape zilnic, o mare parte dintre ei sunt obligați să suporte un miros oribil de gunoi, venit dinspre groapa de deșeuri Iridex. Primarul comunei a încercat să rezolve problema făcând memorii la autoritățile județene și naționale, dar toate demersurile sale s-au lovit ca de un zid. Când vine vorba de Iridiex, politicienii tac mâlc, ignorând complet soarta celor 3000 de locuitori din Costinești și Schitu. 

Astfel, după ce au tot așteptat ca autoritățile să înțeleagă că e absurd ca în marginea unei stațiuni turistice să așezi o groapă de gunoi, care pe deasupra nici măcar nu binevoiește să-și ia măsurile necesare pentru a stopa mirosul pestilențial ce se așează zilnic asupra comunei, mulți dintre localnici spun că se pregătesc să scoată la vânzare proprietățile și să plece din localitate. 

,,Vând casă (corp vechi,corp nou,anexe+,, gradină") în Schitu....Paltinilor 40...!!!!"
Așa va suna anunțul meu în viitor !!! Din ce se preconizează la ,,știrile" emise de consătenii mei...duhoarea gropii de gunoi suportată cu stoicism de localnici și în prealabil de turiști în fiecare sezon estival mergând în paralel cu indolența autorităților competente.... mă determină în a lua o decizie tăioasă pentru familia mea !!! Dacă în tot acest timp...de la înființare și până în prezent...nu s-au luat măsuri drastice pentru a stopa orice depozitare, suspendat activitate, etanșare depozit ori dispariția totală a deșeurilor....acestui ,,CANCER"...care afectează populația din această ,, STAȚIUNE TURISTICĂ DE INTERES NATIONAL"...căci despre asta este vorba....suntem pricopsiți cu o ditamai ,,groapa de gunoi" care contrar fizicii nu este în jos...ci în sus...formând încet dar sigur un alt munte în Dobrogea...cu un pisc semeț care se va observa de pe A2...și va fi catalogat de trecători drept simbol de Costinești...căci epava va dispărea"...iar Obeliscul va fi ceva mic,mic,dar mic...atunci dragi consăteni, turiști, autorități locale...asteptați-vă ca această ,, fabrică de bani din gunoi"... să aducă localitatea în pragul dezastrului intenționat...un dezastru ce va determina mulți,dar mulți oameni,localnici,afaceriști ori mici întreprinzători... să renunțe la munca de o viață și să părăsească această stațiune...locul multora in care s-au născut, învățat,căsătorit...și să părăsească definitiv un simbol al plajelor Dobrogene !!!
Mă doare sufletul când văd că o mână de oameni se luptă pentru comunitate...iar autoritățile nu fac nimic !!!
Nici nu știu dacă am scris corect,căci nu vreau să mai revizuiesc...am scris repede și cu gândul la familia mea, vecinii mei, consătenii mei,turiștii care întreabă gazda...,,nu vă supărați...dar ce miroase așa ?!?!?!...iar gazda să spună...,,cred că de la alge...mereu avem probleme vara...!!!"....ca apoi gazda să plece în alt loc pentru a înjura în liniște sistemul și viața asta de rahat în care suntem mințiți și furați din orice unghi de către cei ce ne conduc !!!
Cu stimă Cristi Rusu !!!”
 
Este doar unul dintre mesajele unui cetățean disperat. Unul dintre oamenii care s-a săturat să aștepte ca politicienii să rezolve situația. Se aude domnule Mihai Lupu? Se aude domnilor parlamentari? Domnilor guvernanți? Acesta era rodul muncii dumneavoastră, felicitări!
Etichete: