Provocările și oportunitățile integrării migranților și a refugiaților în România

Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare alături de Asociația Ecumenică a Bisericilor din România AIDRom, Instituția Prefectului județului Caraș-Severin și Instituția Prefectului județului Timiș vă adresează invitația de a participa la conferința ”Modele de bune practici în domeniul integrării imigranților, implementate la nivel regional, național și european”, organizată în cadrul proiectului EoM – Comunități solidare și incluzive pentru imigranți în România.

Evenimentul va avea loc în data de 20 iunie 2022 marcând Ziua Mondială a Refugiatului, la Constanța, Hotel Bulevard, Bd. Mamaia nr. 294 și urmărește să identifice provocările și oportunitățile privind integrarea migranților și a refugiaților în România și la nivelul comunităților locale și promovează cooperarea interinstituțională și mecanisme de lucru în materie de gestionare a fluxurilor migratorii și recepția migranților. Evenimentul include și tema cooperării dintre autoritățile locale și organizațiile societății civile in scopul sprijinirii integrării cetățenilor ucraineni în România și în diferite alte state membre.

Proiectul EoM – Comunități solidare și incluzive pentru imigranți în România este derulat de Asociația Ecumenică a Bisericilor din România AIDRom în parteneriat cu Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare și Instituția Prefectului județului Caraș-Severin și Instituția Prefectului județului Timiș, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Durata proiectului este de 24 de luni, acesta implementându-se în perioada aprilie 2021 – martie 2023:

“Scopul proiectului este de a promova implicarea activă, pluridimensională și multi-sectorială și a unei atitudini de acceptare, solidaritate și toleranță în protejarea drepturilor omului și a tratamentului egal al imigranților, în special solicitanți de azil și refugiați, prin conlucrarea atât la nivelul comunităților locale, cât și prin campanii de informare și conștientizare privind imigrația în rândul copiilor și tinerilor din unitățile de învățământ din comunitățile cu mai mulți migranți. Prin acest proiect contribuim la demitizarea unor prejudecăți despre imigrație și la ameliorarea procesului de integrare a migranților și refugiaților în România”, transmit organizatorii.

Sursa foto: BBC