Președintele CJC a dat lovitura. Mihai Lupu a convins Guvernul să-i dea teren pentru un nou spital județean

E oficial. Munca președintelui CJC, Mihai Lupu, de mai bine de un an și jumătate, dă roade. După nenumărate drumuri la București pentru a cere reprezentanților Guvernului un teren pe care să ridice un nou spital județean, astăzi, hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial. Putem consemna, astfel, un moment istoric în activitatea administrației din județ. Mihai Lupu a reușit ce n-au reușit președinții de județ înaintea lui, iar Constanța poate avea în sfârșit spitalul nou și modern pe care-l merită.

Terenul pe care va fi construit noul spital este situat în zona serelor din Constanța, acolo unde există deja un punct SMURD și un heliport. Când vine vorba de construcția noului spital, promisă de fiecare politician care s-a perindat prin orașul nostru, identificarea unui teren propice construcției a fost partea cea mai grea. 

Aici a intervenit talentul lui Mihai Lupu, pe care l-am criticat în nenumărate rânduri pentru activitatea sa. Președintele CJC a reușit să convingă guvernanții să renunțe la terenul din zona serelor, evaluat la 800.000 de euro, acesta fiind astăzi trecut în domeniul privat al județului, pentru ridicarea unui spital modern. 

Urmează ca echipa președintelui CJC să se așeze la treabă și să demareze procedurile pentru documentația aferentă. Desigur, lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte, dar, așa cum spuneam, pasul cel mai greu a fost depășit, iar de-acum, în mod oficial, construcția noului spital intră în linie dreaptă.