Copilul minune al înotului mondial a “recidivat” la Mondialele de la Budapesta! Aur, David Popovici! Dublu campion mondial!!!

La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber.

 
 

La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român transmite că David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afișat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă și talent: “A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuța și a oprit cronometrul la 47:58.

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial.

David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

 
Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit și l-a făcut mare pe David!

Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ”adoptat”. Ești inspirație, admirație și motivație pentru orice sportiv care își dorește să ajungă cel mai bun din lume!”

Și Ministerul Apărării Naționale a transmis astăzi următorul mesaj:

“ Felicitări, David Popovici! Este o performanță extraordinară!

El este românul care a devenit astăzi, la doar 17 ani, campion mondial în proba de 100 metri liber , la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Medalia de aur de astăzi este o performanță fantastică și se completează perfect cu medalia de aur pe care acest tânăr formidabil a cucerit-o cu două zile în urmă, atunci când a câștigat proba de 200 metri liber, în cadrul aceleiași competiții.

David, suntem convinși că aceste reușite sunt doar o mică parte din planurile tale mărețe despre care ne vorbeai în vara anului trecut și despre care noi nu am uitat! Ne faci mândri de fiecare succes al tău!”