Bombă! Vergil Chițac îl mută vineri pe Stere Hira la conducerea Confort Urban

Puțini jurnaliști își mai aduc aminte probabil de prima apariție a amiralului Vergil Chițac, în 2016, în calitate de candidat la Primăria Constanța. Conferința de presă respectivă a fost marcată de o gafă teribilă a actualului primar, care, nervos nevoie mare, a întrebat jurnaliștii cine sunt mafioții de la Confort Urban, că prea au ei numai contracte cu Primăria Constanța și sigur e o golănie la mijloc.

Desigur, amiralului i s-a explicat că societatea Confort Urban se află în subordinea Consiliului Local Constanța iar subiectul s-a închis repede. În mintea băieților deștepți din camarila candidatului se conturase însă, încă de atunci, un plan bine pus la punct de a pune mâna pe robinetul de bani de la Confort Urban. Și nu doar atât. Chițac și ai lui plănuiau, încă de atunci, fuziunea dintre Confort Urban și RAEDPP, pentru a putea controla printr-un băiet deștept, cea mai mare parte a banilor care se scurg din bugetul Primăriei Constanța. RAEDPP deține imobilele orașului, pe care le exploatează după bunul plac, Confort Urban înghite sute de milioane de euro pentru lucrări de infrastructură, ridicări de mașini, parcări și multe altele. Cele două entități, transformate prin fuziune într-un singur SRL, ar da practic aproape toți banii municipalității pe mâna unui singur director. Și, cine credeți că va fi acest director? Nimeni altul decât Stere Hira, mâna dreaptă a primarului Vergil Chițac.

Vineri, Consiliul de Administrație îl va numi director al Confort Urban pe Stere Hira de la RAEDPP

Despre fuziunea dintre RAEDPP și Confort Urban, atât primarul cât și Stere Hira au vorbit încă din primele zile ale mandatului. Iar planul a decurs, discret, încă de atunci. Ca această fuziune să aibă loc, a fost nevoie ca RAEDPP, care este o regie, să se transforme în SRL, la fel ca societatea Confort Urban. Acest lucru, puțin cunoscut de publicul larg, s-a întâmplat prin votul consilierilor locali încă din luna septembrie a anului trecut. Motivul oficial a fost legat de faptul că astfel, regia va putea accesa fonduri europene. În realitate, însă, planurile par a fi altele.

Din informațiile pe care le-am primit, în cursul zilei de vineri, Consiliul de Administrație al Confort Urban îl va desemna drept director al societății pe Stere Hira, profitând de faptul că mandatul actualului director, Florian Andrei, expiră în luna iulie.

Stere Hira nu va pierde însă nici funcția de director al RAEDPP. Din informațiile noastre, acesta urmează să se suspende din funcție, pe perioada cât va activa ca director al Confort Urban. Desigur, speranța lui Stere Hira este ca societatea primăriei, Confort Urban, să înghită RAEDPP, cu el la cârmă, pentru a-l transforma astfel în cel mai puternic director din Primăria Constanța.

Sursele noastre spun că Stere Hira se pregătește de o campanie de imagine grandioasă, printre utilajele Confort Urban, într-o încercare disperată de a recupera imaginea pe care a pierdut-o în acest mandat. Și, mai e ceva ce Hira nu ne spune, un detaliu important în această mutare.

Hira + Daf Trans + Autoprima Serv = LOVE.

Stere Hira, actual director al RAEDPP, este un apropiat al primarului Vergil Chițac. Totuși, oamenii care cunosc personajul nostru, spun că Hira este foarte apropiat de Adrian Balagiu, unul dintre cei mai avuți asfaltatori din Constanța, patronul firmei Autoprima Serv.

Verificând informația, am constatat nu doar că se confirmă ci mai ales faptul că Stere Hira a fost, timp de mai mulți ani,  asociat în firma HBB Minerals, pe care a împărțit-o în mod egal cu patronul AutoPrima Serv, Adrian Balagiu, dar și cu patronul DAF Trans, Florin Beu.

Firma HBB Minerals, pentru care lucrau în 2017 doar trei persoane, a avut o evoluție ciudată, cu încasări de aproximativ un milion de euro în primul an de existență, dar un profit declarat de doar 10.000 de euro. Tipic românesc, nu-i așa? În anii următori încasările au continuat să fie bune, dar la finalul anului, firma a ieșit mereu pe pierdere.

Asocierea dintre Stere Hira și cei mai importanți asfaltatori ai județului s-a încheiat imediat după ce acesta a ajuns în Primăria Constanța. Atât Hira, cât și Beu și Balagiu au ieșit din firmă, lăsând o rudă a patronului Autoprima Serv la conducerea firmei.

Acum înțelegeți de ce și-a dorit Hira încă din prima zi să controleze un colos format dintre Confort Urban și RAEDPP Constanța? Pentru că prietenii asfaltatori ... cum ar spune un clasic în viață.

În concluzie, mâine Stere Hira îi ia locul lui Florian Andrei la Confort Urban. Rămâne să vedem cine va ține locul cald la RAEDPP pentru Hira și cum se va construi fuziunea dintre cele două instituții.