Mogulul Gabriel Comănescu nu și-a plătit angajații. Greva foamei pe platforma "Uranus"

Toate navele din flota companiei Grup Servicii Petroliere (GPS) au trimis sesizări către autoritățile române, prin care informează că personalul navigant nu și-a primit drepturile salariale. 

Situația este la fel de disperată și la platformele petroliere din Marea Neagră. Așa cum s-a aflat chiar azi, Șuță Dan-Laurențiu, electrician șef pe platforma de foraj URANUS, a intrat în greva foamei:

„Am întrat în a patra zii de greva foamei și nu cred ca au anunțat o altă autoritate externă companiei. Avem la bord doi asistenți medicali coordonați de un doctor la mal. Am o situație stabila acum când am încercat sa mă detașez emoțional, în prima zi am fost răvășit fizic și psihic datorită linșajului dus împotriva mea. Dar acum sunt ok și gata să lupt cu ei până la capăt.

Acum sunt la bordul platformei URANUS persoana non grata, după ce mi-am dat demisia și cerând să-mi plătească salariile restante la zi, înainte de debarcare. Am încercat toate căile amiabile, fără rezultat, și am declarat greva foamei în data de 22.06.2022 începând cu ora 14:00.

Când s-a făcut inaugurarea cu mult fast a primelor molecule de gaz recepționate la Midia din Marea Neagră de către BSOG, nimeni din presă nu a pomenit de salariile restante ale angajaților firmelor implicate: ISC, GSP, GSP OFFSHORE SRL, GSP SHIPYARD… NAVYMAR SHIPPING COMPANY LIMITED membre Upetrom GROUP, care au participat la acest succes!

Am luat decizia depunerii demisiei după ce am aflat că starea de sănătate a soției s-a înrăutățit, și am nevoie de bani să o tratez.

Aici sunt fără semnal GSM.

Nu am vrut sa se ajungă aici.”

Șef-Electrician, Șuță Dan-Laurențiu
Șef-Electrician, Șuță Dan-Laurențiu

După ce știrea a fost publicată în presa locală, cu un tupe nemărginit, grupul Upetrom-GSP, administrat de Gabriel Valentin Comănescu, a transmis publicației online CT100 că „GSP nu are nicio datorie față de persoana respectivă. Aceasta este sub supraveghere medicală.”

Nu este pentru prima dată când angajații GSP recurg la gesturi disperate pentru a-și recupera salariile restante. În noiembrie 2020, Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente Petrol-Energie anunța că GSP Offshore, sub-contractorul al grupului OMV Petrom, a încalcat constant şi flagrant drepturilor membrilor de sindicat în ultimul an.