[VIDEO] Sorin Grindeanu: "ARSVOM rămâne în coordonarea Ministerului Transporturilor"

Vicepremierul Sorin Grindeanu, a declarat în această după-amiază că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) va rămâne în coordonarea Ministerului Transporturilor.

"Mă întrebați dacă ARSVOM se transferă la ISU, nu? A plecat cineva la ISU? Nu s-a întâmplat nimic și toată lumea este pe loc. Dacă se întâmpla ceva, plecau până acum. Noi ne aflăm într-o situație dată, iar dacă erau schimbări le-ați fi văzut. Nu este cazul de aceste schimbări."

Întrebat ce caută un cadru militar de la ISU la conducerea acestei agenții civile, cu referire directă la maiorul Ionuț Voicu, vicepremierul Grindeanu a precizat că indiferent cine se află pe postul de director, instituția va rămâne în continuare în coordonarea Ministerului Transporturilor:

"Eu l-am găsit pe domnul director atunci când am venit, și știți bine. Nu prea văd ca ăsta să fie un motiv ca ARSVOM să treacă la ISU. De ce? Instituția rămâne în continuare în coordonarea Ministerului Transporturilor" a explicat vicepremierul Sorin Grindeanu.

Maiorul Ionuț Voicu, șeful Centrului Operațional Județean ISU Dobrogea Constanța, a fost numit director la ARSVOM pe 11 iulie 2021, printr-un transfer de la Ministerul de Interne la cel al Transporturilor.

Maiorul Voicu trebuia să ocupe doar temporar această poziție, pentru cel mult șase luni, așa cum s-a explicat la momentul confirmării transferului. Însă, după cum se observă, printr-un abuz de neînteles, ne aflăm la finalul lunii iulie 2022, iar omul cu epoleți continuă să ocupe funcție de director general la ARSVOM.

Această situație a generat și generează foarte multe tensiuni în rândul personalului cuvil al agenției, sindicatele declarându-se clar împotriva militarizării sub orice formă a ARSVOM. 

De altfel, Voicu a fost transferat la ARSVOM în perioada în care USR-istul Cătălin Drulă se afla în fruntea Ministerului Transporturilor. Însă, chiar dacă Drulă a plecat, Voicu a rămas, chestiune care relevă șerpăria de interese nelegitime ale generalilor de la Interne, care urmăresc de ani de zile să pună mâna pe ARSVOM.