“Doar profesionalismul șoferului de TIR ne-a salvat pe toți din mașină! Mă înclin! Respect!”

“Aceasta este o postare de mulțumire. Aș vrea să îi pot mulțumi personal șoferului de tir din dimineața zilei de sâmbătă, să îi mulțumesc că nu trimitea mesaje la volan, că nu avea mâna pe cafea, că nu schimba CD-ul, că nu își aranja ochelarii de soare, că nu făcea la volan nimic din ceea ce facem uneori noi, ceilalți, posesorii de mașini mici. Să îi mulțumesc pentru că exact în clipa aceea în care s-a pomenit cu mașina mea împinsă pe banda lui, a gestionat situația excelent!”

Vedem zilnic accidente teribile pe șoselele din România, în care oamenii își perd viața din cauza neatenției sau a vitezei excesive. Dora C., din București, a povestit experiența prin care a trecut pe Autostrada Soarelui, fiind prinsă într-un accident în lanț. Femeia vrea să-i mulțumească pentru a doua șansă la viață șoferului de TIR care a reuși să-i evite într-o fracțiune de secundă:

“Pe 23 iulie, sâmbătă dimineață, puțin înainte de ora 7, pe A2, la km 88, în drum spre mare, acest Ford, aflat pe banda a doua, a fost lovit cu putere în spate, într-un accident în lanț și a fost aruncat pe banda 1, fix în fața unui tir roșu, care circula normal. Tare aș vrea să îi mulțumesc șoferului respectiv, care a evitat cumva coliziunea... A fost un miracol! Transmit respectul meu tuturor șoferilor de tir, care au parcurs sute de mii de km, au foarte multă experiență și vigilență! Mă înclin!

Eram foarte multe mașini oprite pe banda a doua, cu avariile pornite. A venit un Audi cu viteză, a intrat în mașina din față, aceea în următoarea și așa mai departe, până au ajuns la mine...

Eu am frânat cu toată forța, dar mașina tot nu mi s-a oprit de tot, din cauza impactului cu jeepul care m-a lovit și aruncat pe cealaltă bandă... Doar profesionalismul șoferului de tir ne-a salvat pe toți din mașină!”