Nava-școală „Mircea” s-a întors acasă: “Misiune îndeplinită!” Galerie FOTO

Dupa un marș de instrucție internațional de 54 de zile, nava-școală „Mircea” a acostat astăzi în portul militar Constanța:

“La bordul velierului, au efectuat stagiul de practică 92 de studenți militari din anul al II-lea de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", precum și opt studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Marea Britanie, Polonia și Statele Unite ale Americii.
Nava-școală „Mircea” a plecat din țară la data de 6 iunie, pentru al doilea marș din acest an, iar pe parcursul acestuia a efectuat escale în porturile Augusta și Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta) și Alexandria (Egipt). În porturile Genova și Valencia, nava militară românească a participat alături de alte veliere la Regata „Iacobus Maris”.

Pentru cadeții aflați la bordul navei-școală „Mircea”, marșul de instrucție a fost prima activitate în cadrul căreia s-au familiarizat cu viața pe mare și cu lucrul în echipă.

Studenții și-au format și și-au dezvoltat deprinderile marinărești, prin executarea unor lucrări cu grad ridicat de risc, în arboradă la velatura navei, și a serviciilor de gardă și cart pe navă, precum și prin exploatarea, în siguranță, a instalațiilor și echipamentelor de la bordul navei”, transmit reprezentanții Forțelor Navale Române.