Curtea de Conturi, palmă pentru președintele CJC, Mihai Lupu: nu e el jupânul la RAJA

Mihai Lupu a susținut ieri o conferință de presă. Prima de acest fel după un an și jumătate. Ca trezit din morți, președintele Consiliului Județean (că sigur nu știați cine e Mihai Lupu) a tunat și a fulgerat, și-a strigat neputința și ne-a spus tuturor că lucrurile nu merg.

S-a purtat Mihai Lupu de parcă ieri a câștigat mandatul de președinte al Consiliului Județean și a venit să ne spună că a moștenit un sistem găunos, putred, corupt. Întrebarea care se pune este de ce n-a corectat Mihai Lupu în toată această perioadă problemele pe care le-a găsit.

Sau, de ce acolo unde a umblat la sistem, a făcut-o foarte prost. Adică, s-o lași pe madame Georgescu, săgeata PSD-ului, să facă ce vrea la departamentul de proiecte, cel mai important din instituție, dar să-l înlocuiești la Delfinariu pe veterinarul Bâlbă cu un inginer care n-a condus niciodată nimic, spune câteva despre tine. Spune că ești un manager slab, slab de tot.

Dar Lupu s-a ținut tare. Ne-a spus tuturor că va face și va drege și să se ferească toți corupții de el, că-i rupe pe genunchi. Și, ca să ne impresioneze, a zis și de RAJA, că prea tăceau ăia dinaintea lui când venea vorba de RAJA.

Și-a zis omul, că dacă amenință că face și drege la RAJA, ne scapă o lacrimă de admirație.

Doar că, adevărul pe care nu ni l-a spus Mihai Lupu despre RAJA, reiese foarte clar din raportul Curții de Conturi. La RAJA, Lupu e cu mâinile legate. Acolo decide ADI Apă Canal, iar el nu poate decât să privească neputincios la tot ceea ce se întâmplă.

De ce nu ne-a fi spus adevărul nea Lupu? E simplu, a vrut să pară jupânul și nu, nu este. E șeful la județ, doar pe hârtie. În rest, în curtea lui fiecare face ce vrea.

Și nu se va schimba nimic. Nu în următorii doi ani.