Încă o golănie, marca Stere Hira, în Consiliul Local. Confort Urban devine ”pușculița” firmelor de construcții

Am tot scris, în trecut, despre golăniile pe care le pune la care Stere Hira, prin instituțiile în care e trimis de prietenul său Vergil Chițac. Primarul însă s-a limitat la a retrage proiectele pe care le-am semnalat drept frauduloase, dar a avut grijă ca lui Hira să-i fie foarte bine. Drept dovadă, la doar câteva zile după ce am semnalat că dorea să deposedeze municipalitatea de superbă vilă interbelică, Hira a fost avansat în funcția de director al Confort Urban, acolo unde, în doar câteva zile, a pus la cale un nou tun de proporții, prin care pare că se urmărește scurgerea banilor publici către firmele de construcții. 

Astfel, pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare (de ce oare atâta grabă) apare un proiect de hotărâre prin care, țineți-vă bine, contrar legilor în vigoare, firma Primăriei, Confort Urban, primește dreptul de a subcontracta lucrările pe care le desfășoară. 

Adică, o măsură impusă contrar firii. Ca să înțelegeți, rostul firmei Confort Urban, patronată de Consiliul Local, este exact acesta: Primăria îți dă banii, tu faci lucrările, totul la un preț situat sub cel al pieței, pentru că dispare nevoia de profit. 

Ori, venind cu o decizie prin care dai voie firmei Confort Urban să subcontracteze (contrar legii), distrugi tot sensul existenței acestei firme. 

În celelalte localități, atunci când se dorește un subcontrator, Primăria respectivă organizează o licitație publică și găsește subcontratorul. La Constanța, însă, Primăria încearcă o hoție pe care am mai văzut-o doar pe vremea lui Mazăre (celebrul caz Shapir). Ori, știm unde sunt acum, și Mazăre și domnul de la Shapir. 

Interesantă este și graba cu care se cere acest proiect, dar și modul complet ilegal în care proiectul a fost construit. 

Pe 2 august, un director economic al Confort Urban, cere Primăriei, fără aprobarea Consiliului de Administrație, de la sine putere, ca firma Confort Urban să poată subcontracta lucrări. Atenție, directorul general Hira nu-și pune semnătura pe această solicitare, băiat deșept. Pe 4 august, hotărârea intră deja în Consiliul Local, într-o ședință extraordinară? Serios?

Te poți întreba, de asemenea, de ce ar veni un subcontractor să lucreze pe banii lui Confort Urban, care sunt gândiți fără profit? Sau poate că banii pe care-i alocă Primăria sunt de fapt nejustificat de mulți? Sunt multe, multe semne de exclamare în acest proiect.

Această situație este ilegală de la un cap la altul, paragraf cu paragraf. Facem un apel către consilierii locali să nu aprobe o asemenea mizerie, care întoarce orașul Constanța în vremea hoțiilor dezvoltate de Radu Mazăre. 

Reamintim, Stere Hira a fost asociat cu patronii celor două mari companii de construcții, Daf Trans și Autoprima Serv. Poate că aici stă de fapt răspunsul acestei golănii? Vom vedea.