Fina lui Strutinsky de la CJC ne-a prezentat ”Spitalul S-ar Putea”

A fost mare conferință de presă astăzi la Consiliul Județean Constanța. Famiglia lui Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu, aflată încă la conducerea departamentului de proiecte al instituției, a intrat în vrie și s-a pus pe fapte mari.

Astăzi, au reușit însă să se facă din nou de râs. Disperată să dovedească orice, indiferent de formă sau conținut, șefa de departament Elena Georgescu, fina lui Sorin Strutinsky, împreună cu echipa ei, ne-a prezentat proiectul unui nou spital, căruia îi poți pune din start numele ”S-ar putea” sau ”Om trăi și om vedea”.

Ca să înțelegeți de ce i-am găsit acest nume, o să vă spunem că astăzi, echipa condusă de Elena Georgescu ne-a prezentat un proiect care are șanse mari să nu se întâmple. Și nu, nu o spunem noi, au spus-o doar ei.

Lucrurile stau în felul următor: proiectul se referă la construirea unui nou corp al Spitalului Județean. Inițiativa este abia la faza finală a studiului de fezabilitate.

Pentru proiect NU există finanțare. Adică au făcut niște desene și speră că va exista cineva să le dea bani.

Au trimis proiectul către Guvernul României, pentru a fi inclus în PNRR, pe o listă de 49 de proiecte dintre care vor fi finanțate doar jumătate. Alegerea e a Guvernului.

Costurile s-ar ridica la 150 de milioane de euro. Pentru un corp de spital. Doar din detaliul ăsta îți dai seama ce șanse sunt ca Guvernul să arunce bani pe desenele finei lui Sorin Strutinsky.

Noua construcție ”s-ar putea” să fie un spital destinat mamei și copilului. S-ar putea să aibă 365 de paturi. S-ar putea să aibă opt etaje și 110 locuri de parcare. Și am putea continua cu ”s-ar putea” la nesfârșit, pentru că nu-i așa, e ușor să ne prezinți un ”s-ar putea”, atunci când ești disperat să arăți orice.

Construcția spitalului despre care nici măcar nu știm dacă va primi banii, s-ar putea să se termine peste patru ani. Te bufnește râsul.

În 2022, Elena Georgescu dorește să ne prostească arătându-ne niște poze, asociate cu foarte mult ”s-ar putea”.

Sună parcă mai bine: ”s-ar putea ca doamna Georgescu să-și prezinte demisia”, nu-i așa? Deși șansele sunt cam aceleași cu finanțarea pozelor. Nule. Că doar nu pleacă pudelul lui Strutinsky de la măcelărie, nu?