Mutare ȘOC în Primărie: Alin Vintilă vrea să fie Director la Logistică și ACHIZIȚII!

O informație BOMBĂ a provocat rumoare pe holurile Primăriei Constanța zilele acestea: Alin Vintilă, consilier al primarului Vergil Chițac și purtător de cuvânt al instituției, și-a depus dosarul la concursul pentru ocuparea funcției de Director Executiv al Direcției de Logistică.

De ce este atât de importantă această Direcție a Primăriei? Pentru că din ea face parte și SERVICIUL DE ACHIZIȚII PUBLICE, locul prin care pleacă BANII.

Potrivit site-ului Primăriei, trei candidați și-au depus dosarele și au fost admiși pentru a susține concursul.
Sursele noastre ne-au informat că unul dintre candidați este George Nicolae, pe care Vergil Chițac l-a adus prin transfer de la ANAF în urmă cu un an, l-a ținut provizoriu în funcția de Director Executiv până în acest moment când i-a tras preșul de sub picioare pentru nimeni altul decât Alin Vintilă.

Pesemne că George Nicolae este privit ca fiind omul lui Silviu Coșa, cel care a fost directorul adjunct al Finanțelor Publice până când a devenit Prefect al Județului Constanța.

De ce își dorește Vintilă să ajungă Director în Primărie în condițiile în care în acest moment el nu este nici măcar funcționar public?
O posibilă explicație poate fi apropierea recentă de city managerul Felicia Ovanesian, considerată adevăratul primar al orașului.

Cel de-al treilea candidat este un anume Alexandru-Mirel Burcea.

Proba scrisă pentru concurs va avea loc pe 16 august la ora 10.00, iar interviul candidaților admiși va fi susținut pe 18 august. Vom afla atunci numele noului Director al Direcției Logistice din Primărie.

Cine este Alin Vintilă?

Despre Alin Vintilă am scris încă din 2016, atunci când acesta a fost unul dintre principalii consilieri ai candidatului Chițac, în campania electorală pentru Primăria Constanța, pierdută în fața lui Decebal Făgădău.

Figura nu s-a repetat și în 2020, pentru că de această dată strategia a fost ca orice asociere cu mogulul Gabriel Comănescu să fie evitată. Desigur, după alegeri, prin mutările lui Doru Iordache și acum Alin Vintilă la Primărie, implicarea mogulului devine străvezie, ambii fiind oamenii lui.

”Succesul unui candidat stă, în opinia noastră, în felul în care acesta știe să-și aleagă colaboratorii. În cazul lui Vergil Chițac, unul dintre principalii săi colaboratori este Alin Vintilă. Cine este acest domn? În prezent asociat în firma Atelier Media cu mult mai celebrul domn Gabriel Comănescu de la GSP, Alin Vintilă și-a început cariera la Tv Neptun, unde vindea publicitate pentru televiziunea patronată de Mazăre/Constantinescu/Strutinsky.

După o perioadă petrecută pe nave de croazieră, Alin Vintilă se întoarce în Constanța și nu mai pleacă pe mare pentru că, auzind de întoarcerea fiului risipitor, Sorin Strutinsky îl recomandă unui asociat de-al tripletei, pe numele său Ionuț Barbu, care îl cooptează în activitatea firmei Power Marine SRL, companie controlată de acoliții lui Mazăre împreună cu mogulul Comănescu, prin care se organizau în Constanța diverse evenimente nautice. Pentru că nu-i așa, știm bine că până la cearta cu Strutinsky lucrurile au mers foarte bine între cele două tabere.

După ce, din 2010, Alin Vintilă a ales să lucreze exclusiv pentru Comănescu, tânărul cu pricina avea să aibă un rol cheie în desfășurarea lucrurilor, pe care vi-l dezvăluim în exclusivitate. Alin Vintilă este omul care i-a propus lui Gabriel Comănescu să-l promoveze și să-l sprijine pentru alegerile din iunie 2016 pe Vergil Chițac atunci când mogulul căuta o nouă soluție pentru jocul electoral din care ține morțiș să facă parte o dată la patru ani.” scriam într-o anchetă despre oamenii grupării Mazăre, eșuați în tabăra lui Gabriel Comănescu.

L-am întrebat pe domnul Alin Vintilă dacă dorește să comenteze informațiile pe care vi le-am prezentat însă, așa cum ne-am obișnuit, domnia sa a ales tăcerea.