Felix Stroe vrea să refacă gruparea lui Nicușor Constantinescu. Candidatul surpriză, omul de casă Daniel Georgescu

Liderul PSD Constanța are din ce în ce mai multe probleme în cadrul organizației de partid pe care o conduce. În primul rând, Ion Dumitrache, cândva partenerul său de încredere, câștigă acum din ce în ce mai multă autoritate în organizație, reușind să-și impună oamenii de casă în funcții cheie, spre disperarea lui Felix Stroe care simte că pierde controlul. Apoi, în cadrul organizației există din ce în ce mai multe voci care îl contestă pe actualul lider, oameni care iau în calcul ca la următoarele alegeri să meargă pe mâna mai tânărului coleg, Horia Țuțuianu.

Așa se face că Felix Stroe trage sforile pentru ca la organizația municipală a partidului să fie impus în funcția de președinte un om apropiat, pe care să-l poată controla. Dacă îi reușește această mișcare, Felix Stroe va fi din nou omul care va decide candidatul la Primăria Constanța și, totodată, va scăpa de pacostea Ion Dumitrache.

Sursele noastre spun că planul lui Felix Stroe este să-l impună la conducerea organizației municipale pe Daniel Georgescu, finul lui Sorin Strutinsky, un om de casă al grupării Nicușor Constantinescu.

Felix Stroe îi promite acestuia că îl va desemna drept candidat pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Ceea ce ne spune tuturor că sunt șanse mari ca PSD Constanța să candideze la Primărie cu o mână moartă, pentru a asigura liberalilor o victorie facilă.

Primul pas în acest joc de șah, cu deznodământ cunoscut, a fost făcut deja. Daniel Georgescu a ajuns consilier local, spre uimirea tuturor.

De ce să-l trimiți în Consiliul Local pe directorul ACN, plătit regește în această funcție, cu un salariu de 35.000 de lei lunar? Simplu, pentru că din Consiliu Local îți poți pregăti o campanie electorală, atunci când ți se spune că vei candida la Primărie.

Iar Daniel Georgescu și-a intrat bine în rol, încă de la prima ședință de Consiliu Local, acolo unde a atacat-o vehement pe Felicia Ovanesian. Un circ fals, un joc frumos care-l scoate din rolul de lider al consilierilor locali pe Costin Răsăuțeanu și-l așează pe finul lui Strutinsky, Dan Georgescu, pe drumul spre o candidatură ușor de contracarat pentru liberali.

Deocamdată atât. Urmăriți rolul pe care-l va face Georgescu de-acum în Consiliul Local. Despre domnia sa și încrengătura din care face parte, vom reveni în curând cu un material complet, pentru că sunt multe, multe lucruri de aflat.