Se fac ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei Române Galerie FOTO

Marinarii militari au participat, în portul militar Constanța, la pregătirile și antrenamentele finale pentru activitățile dedicate Zilei Marinei Române, care se vor desfășura luni, 15 august.

Potrivit Forțelor Navale Române, municipiul Constanța va fi centrul de greutate al manifestărilor dedicate zilei marinarilor români, care se vor desfășura în portul militar și în Portul Tomis:

“Manifestările din portul militar Constanța vor debuta la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului și marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și tragerea a 21 de salve de tun.
După oficierea serviciului religios și cuvântul de bun venit al șefului Statului Major al Forțelor Navale, vor urma alocuțiunile persoanelor oficiale, vizitarea navei-școală „Mircea” și consemnarea momentului în Cartea de Onoare a renumitului velier.

În Portul Tomis, activitățile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, vor avea loc în intervalele orare 10.00-13.00 și 17.00-20.00 și vor cuprinde expoziții de tehnică militară, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, ateliere interactive de noduri marinărești, precum și multe alte surprize. “