VIDEO: Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat în gât, pe o scenă din statul New York!

Autorul era vizat încă din 1989 de amenințări cu moartea din partea Iranului, după ce a scris „Versetele satanice”.

Un tribunal islamic iranian a emis atunci o sentinţă de condamnare la moarte împotriva scriitorul britanic de origine indiană, iar un an mai târziu, fostul lider iranian, ayatollahul Ruhollah Khomeini, a emis o fatwa, prin care cerea moartea lui Rushdie.

De asemenea, a fost oferită o recompensă de peste 3 milioane de dolari pentru oricine îl va ucide pe Rushdie.

Potrivit BBC, atacatorul lui Rushdie ar fi apărut astăzi din public, purtând o mască neagră, a sărit pe scenă și a început să-l atace cu un cuțit pe scriitor. Mai multe persoane din public au sărit în ajutorul lui Rushdie și l-au imobilizat pe agresor. Rushdie a rămas la pământ timp de aproximativ cinci minute înainte de a fi ajutat să se ridice și să iasă de pe scenă. Ulterior, a fost evacuat cu un elicopter.

Autorul a fost transportat de urgență la spital, unde a intrat în operație. Nu se cunosc incă detalii cu privire la starea lui de sănătate.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a precizat că un polițist a fost cel care i-a salvat viața lui Salman Rushdie:„Vreau să laud Poliția de Stat. A fost un polițist de stat care a reacționat și i-a salvat viața, l-a protejat pe el și pe moderatorul care a fost atacat”, a declarat Hochul.

Câștigătorul Premiului Booker, în vârstă de 75 de ani, Salman Rushdie vorbea la un eveniment la Instituția Chautauqua în momentul atacului. .

Poliția a reținut un suspect numit Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani, din New Jersey.