Cazinoul din Constanța: Imagini impresionante cu noua înfățișare!

Încă de la primele ore ale dimineții, muncitorii au început să dezasambleze o parte din schelele de pe Cazino.

Putem vedea astăzi cum arată fațada cu celebra fereastră-scoică dinspre Acvariu, ornamentele refăcute în detaliu și terasa.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila a postat un mesaj pe rețelele de socializare: "Dezvelim astăzi Cazinoul din Constanța, clădire unică și reprezentativă a României, a cărei reabilitare este prioritară pentru Guvern. Așteptăm pe faleză acest moment magic și vom posta în curând alte poze, în care putem vedea clădirea în splendoarea ei."

Lucrările la Cazino au demarat oficial la data de 15 ianuarie 2020. Potrivit reprezentanților companiei care lucrează la reabilitarea Cazinoului, lucrările nu vor fi gata anul acesta ci abia la finalul lui 2024.

“Pentru refacerea elementelor de structură: pereți, planșee, a fost necesară desfacerea pardoselilor existente: mozaicuri, marmura, Rușchița (toate executate prin anii 1951 și în 1988) care nu aveau valoare istorică sau de arhitectură. De asemenea lucrările de finisaje, componente artistice, pictura aferente elementelor de structură (pereți, plafoane) trebuie refăcute în integralitate.

Și tâmplăria metalică exterioară complet degradată se va înlocui cu tâmplărie din stejar cu geam termopan, cu caracteristici speciale pentru specificul zonei (mediu salin).

Valurile mari spală uneori clădirea pe toată înălțimea ei.

Și tâmplăria interioară trebuie complet refăcută în stilul ArtNouveau.
Toate pardoselile se înlocuiesc cu pardoseli din marmure colorate cu desene ArtNouveau, desene ce imită decorațiile plafoanelor”, a declarat pentru Ziua de Constanța ing. Petre Badea, directorul general al companiei Aedificia Carpați, antreprenorul general al lucrărilor.

În 2022 imobilul de patrimoniu împlinește 112 ani de la inaugurare. 

Sursă foto CazinoConstanta.Ro

Etichete: