Secretele din spatele vizitei neașteptate a Secretarului General IMO, Kitack Lim, în Portul Constanța

Așa cum toată presa națională și locală a anunțat deja, oficialitățile domeniului maritim din Constanța au primit azi vizita Secretarului General al IMO, Kitack Lim.

Chiar dacă evenimentul a avut loc într-o zi de duminică și într-un cadru destul de restrâns, această vizită anunțată din scurt are o semnificație majoră, având în vedere că Excelența Sa Kitack Lim este reprezentantul, la cel mai înalt nivel, al Organizației Maritime Internaționale (IMO), structură specializată a Organizației Națiunilor Unite pentru domeniul maritim.

Autoritățile din Constanța au anunțat că este vorba despre “o vizită de lucru” a înaltului demnitar “în contextul crizei maritime de la Marea Neagră” după cum punctează un comunicat postat pe pagina de socializare a Administrației Port.

Secretarul General IMO vizează, de fapt, Ucraina

În realitate însă, Kitack Lim nici nu intenționa să viziteze România, dar a fost obligat să aterizeze la București în drumul său spre Ucraina, având în vedere că Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” (Otopeni) este cel mai apropiat și sigur din regiune.

Astfel, călătoria Secretarului General IMO are ca punct final de destinație portul ucrainean Odesa, acolo unde IMO supraveghează implementarea programului denumit sugestiv “Inițiativa Grânele Mării Negre.”

Momentul lui Ovidiu Cupșa

În circumstanțele descrise anterior, secretariatul IMO l-a contactat săptămâna trecută pe Ovidiu Cupșa, directorul CERONAV, în calitate de reprezentant local al IMO, acesta fiind rugat să-i ofere Secretarului General tot sprijinul pentru a ajunge cu bine la Isaccea, județul Tulcea, de unde urmează să treacă în Ucraina.

Deosebit de inspirat, Ovidiu Cupșa a profitat de această ocazie invitându-l pe Kitack Lim la Constanța, pentru a vizita portul, în drumul său spre Odesa. Așa se face că în această dimineața Excelența Sa a ajuns la Constanța, la sediul Administrației Port acolo unde a fost întâmpinat de toți reprezentanții domeniului maritim și portuar.

Cu acest prilej, Secretarul General al IMO a sfătuit oficialitățile române să-și concentreze întreaga capacitate economică pentru a organiza în Portul Constanța un centru logistic destinat manipulării containerelor.

Acesta a argumentat că mărfurile vrac încep să piardă tot mai mult bătălia economică cu cele containerizate, situație în care dezvoltarea porturilor va depinde aproape exclusiv de capacitatea acestora de adaptare la tendințele globale de pe piața transporturilor.

Este mult mai eficient, din toate punctele de vedere, ca Portul Constanța să-și dezvolte un “hub strategic regional” prin care transportul maritim să fie conectat la cel fluvial, dinspre Marea Neagră spre inima continentului european. În felul acesta, mărfurile care intră în Marea Neagră și ajung la Constanța ar putea fi trimise pe Dunăre către Europa, prin utilizarea unui hub logistic de containere.

Totodată, sistemul ar putea funcționa deosebit de bine și pentru sprijinirea traficului de mărfuri pe relația cu porturile ucrainene de la Dunăre, aflate azi în mare dificultate din pricina vitezei scăzute de operare. Ucrainenii ar putea să-și livreze mărfurile atât pe mare cât și pe uscat prin containerizarea acestora, situație în care timpul și costurile de operare s-ar micșora semnificativ.

La aceste discuții au participat, Sorin Ovidiu Cupșa în calitate de organizator al întâlnirii și Ambasator IMO, Florin Vizan – noul director general al Portului Constanța însoțit de directorul comercial George Vișan, Daniel Georgescu – directorul general al Administrației Canalelor Navigabile, Cosmin Dumitrache – directorul general al Autorității Navale Române, Laurențiu Mironescu – în calitate de reprezentant al Asociație Patronale a Operatorilor Portuari, Adrian Mihălcioiu – președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN).

Florin Vizan a preferat să nu spună nimic

Toți cei prezenți au luat pe rând cuvântul, discuțiile având ca principală temă dezvoltarea Portului Constanța în contextul regional deosebit de tensionat de după invadarea Ucrainei.

Rugat să-și spună punctul de vedere, noul director al portului Florin Vizan a preferat să se abțină, fiind probabil puțin încurcat de faptul că dezbaterea se purta în limba Engleză. 

Kitack Lim ajunge mâine la Odesa

La finalul întrevederii, Secretarul General IMO însoțit de o delegație alcătuită din reprezentanții instituțiilor enumerate mai sus, a pornit spre Portul Tulcea, pentru ca mâine să ajungă la Isaccea pentru a analiza legăturile de transport între porturile fluviale ucrainene și cele românești.

Și tot mâine, cel mai probabil în a doua parte a zilei, Kitack Lim va ajunge la Odesa, portul prin care Ucraina își exportă în prezent cele mai mari cantități de cereale.

Kitack-Lim-Portul-Constanta
Kitack-Lim-Portul-Constanta