Autoritatea Navală și CERONAV devin Regii Autonome! Proiectul de Ordonanță publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor

Vineri după-amiază, Ministerul Transporturilor a urcat pe propriul website "în transparență" un proiect de Ordonanță de Urgență din conținutul căruia aflăm că se intenționează tranformarea Autorității Navale Române și a CERONAV-ului în regii autonome, adică în entități aducătoare de profit.

Cele două nu sunt singurele instituții vizate de această Ordonanță. La fel ar urma să se întâmple și cu Autoritatea Rutieră Română, Autoritatea Feroviară, Autoritatea de Siguranță Feroviară Română, toate acestea urmând să fie metaformozate juridic în regii autonome. De pe listă lipsește Autoritatea Aeronautică Civilă, pentru simplul motiv că aceasta are deja statut de regie autonomă.

Potrivit propunerii de act normativ, “Regia Autonomă Autoritatea Navală Română se substituie în toate drepturile și obligațiile Autorității Navale Române.”

Noua instituție ar urma să preia angajații actualei Autorități Navale Române, care ar beneficia de aceleași drepturi salariale ca și până acum, dar numai până la definitivarea și semnarea noului contract colectiv de muncă, după cum se prezintă în textul Ordonanței:

„[...]personalul Autorității Navale Române va fi preluat de Regia Autonomă ”Autoritatea Navală Română”, în condiţiile legii. Până la încheierea contractului colectiv de muncă al Regiei Autonome ”Autoritatea Navală Română” personalul prevăzut la alin. (1) va beneficia de drepturile de salarizare şi de celelalte drepturi de personal prevăzute în contractul colectiv de muncă al Autorității Navale Române, corespunzătoare posturilor pe care urmează a le ocupă […]”

ANR și CERONAV se apucă de comerț?

Regia urmează să-și genereze veniturile necesare acoperirii cheltuielilor de funcționare, ar mai putea accesa și fonduri externe nerambursabile (așa cum se întâmplă și în prezent – n.a.), iar la nevoie primește și bani de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor.

Ca domeniu principal de activitatea RA ANR va îndeplini în continuarea rolul de organul tehnic de specialitatea al Ministerului Transporturilor în domeniul siguranţei navigaţiei şi al securităţii navelor, desemnat să asigure în principal atribuțiile” Autorității Navale Române.

Dacă „în principal” noua Autoritate Navală se va ocupa de siguranța navigației, oare ce alte servicii ar trebui să mai presteze în plan secund? Să se apuce de comerț cu amănuntul în magazine specializate?

Se ridică aceste întrebări deoarece, regiile autonome se ocupă prin definiție de comerț, și pot intra în relaţii contractuale cu terţii, având ca principal obiectiv realizarea de PROFIT!

Prin același proiect de act normativ se mai propune înființarea Regiei Autonome ”CERONAV”, adică transformarea actualului ”Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale” în Regie Autonomă.

Instituția își va păstra rolul de organ tehnic de specialitate în domeniul pregătirii profesionale şi perfecţionării personalului navigant” iar angajații ar urma să fie preluați cu toate drepturile, până la încheierea unui nou contract colectiv de muncă.

Curat neconstituțional!

Proiectul Ordonanței nu este însoțit de Nota de Fundamentare, așa cum se obișnuiește, din care să înțelegem care sunt rațiunile care stau la baza acestor modificări.

Cel mai probabil, oficialii ministerului și inițiatorii acestei Ordonanțe vor constata în scurt timp că proiectul este neconstituțional, conform Deciziei 249 din 19 aprilie 2018 a Curții Constituționale, care ne spune că o entitate nu poate fi modificată sau reorganizată prin Ordonanță de Urgență.

Totodată, într-o regie autonomă nu-și pot desfășura activitatea funcționari publici care să exercite puterea statului, ci simpli angajați. Cu alte cuvinte, ceea ce scrie în acest proiect de Ordonanță este ilegal și imposibil de aplicat.

PORIECTUL DE ACT NORMATIV POATE FI CONSULTAT AICI (Click)

CERONAV
CERONAV

Porturile vor ajunge la autoritățile locale

Toate acete modificări legislative privind reorganizarea unor instituții importante și de tradiție din domeniul maritim, vin în contextul recentelor declarații ale vicepremierului Sorin Grindeanu care susține că atât gările şi haltele, cât şi porturile ar trebui să fie trecute în administrarea autorităţilor locale:

Vicepremierul Sorin Grindeanu
Vicepremierul Sorin Grindeanu

„Eu îmi doresc să descentralizez toate lucrurile care au fost ţinute în aceşti ani în mână, indiferent de guvernele care au fost în toţi aceşti 30 de ani, să se ţină la Bucureşti în mână tot.

Nu. Aceste lucruri trebuie să fie descentralizate către administraţiile locale. Eu provin din administraţia locală, am fost şi viceprimar, şi preşedinte de consiliu judeţean, şi ştiu că acest proces este absolut necesar.

De aceea, de când am preluat mandatul cred că am semnat vreo 50 de protocoale cu autorităţile locale, de exemplu, pentru investiţii în infrastructură, pe care să le realizeze local şi să fie decontate de către minister”, a declarat Sorin Grindeanu, joi la Turnu Măgurele, la lansarea lucrărilor pentru modernizarea DN52 între Alexandria şi Turnu Măgurele.

Direcția „Transport Naval” tranformată în „Aero-Navală

Merită amintit, de data aceasta doar la nivel de zvon, că Direcția Transport Naval din cadrul Ministerului Transporturilor ar urma să trecă și ea printr-un proces de reorganizare, la finalul căreia să rezulte o nouă direcție care să acopere atât domeniul aviației civile cât și pe cel marinei civile.

Denumită “Direcția Aero-Navală” această nouă structură ar urma să unifice comptenețele Ministerului Transporturilor în ambele domenii, aeronautic și naval, fiind inspirtă cel mai probabil de fostul minister al “Aerulului și Marinei” din perioada interbelică.