Trei clădiri au ars noaptea trecută la Niculițel

Salvatorii militari ai Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost alertați noaptea trecută prin apel la numărul unic de urgență 112 despre faptul că în localitatea Niculițel două corpuri de clădiri dintr-o gospodărie sunt cuprinse de flăcări:

“Imediat după primirea apelului, a fost anunțat SVSU Niculițel pentru a interveni și concomitent, două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost direcționate către locul indicat. La ajungerea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă la două clădiri cu risc ridicat de propagare la gospodăriile învecinate. S-a intervenit operativ pentru limitarea propagării focului care a cuprins și o a treia clădire pentru localizarea și, mai apoi. stingerea incendiului. Intervenția a fost una dificilă pentru salvatori, deoarece clădirile au fost construite din lemn, iar propagarea incendiului a fost una rapidă. După aproximativ 5 ore, incendiul a fost lichidat fiind salvate bunurile gospodăriilor alăturate”, transmit reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar flăcările au fost stinse în timp util, atfel încât focul să nu se propage către grădinița din localitate. La misiune au participat 14 subofițeri, 2 voluntari ai SVSU Niculițel, 2 autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea și au autospecială a SVSU. Cauzele probabile de producere a incendiului sunt în curs de stabilire.