Amenzi MAXIME de la Garda de Mediu firmelor care lucrează pentru PRIMĂRIE pe Ferdinand și Șoseaua Mangaliei

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au controlat doua societăți de construcții care realizează lucrări pentru Primărie, pe bd.Ferdinand și pe Șoseaua Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătațirea mobilității urbane în Municipiul Constanța:

“Pe porțiunile de străzi verificate, spațiile de lucru nu erau umectate și măturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosferă, provocând disconfort în zonele rezidențiale.
Firmele de construcții nu au luat masuri tehnice șu organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosferă, pe timpul derulării lucrărilor.
Totodata, s-a constatat că prin lucrările efectuate au fost provocate vătămări ale arborilor plantați pe aliniamentele stradale, fiind secționate rădăcinile de la nivelul solului și vătămări ale trunchiurilor copacilor.
Cei doi constructori au fost sancționați cu amenzi maxime prevazute de Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și de Legea 24/2007 privind administrarea spațiilor verzi. S-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 lei”, transmite Garda de Mediu Constanța.
În urmă cu trei săptămâni, comisarii au sancționat și firma care lucrează pentru Primărie pe Alexandru Lăpușneanu, în zona City Park, pentru degajarile de praf în atmosferă, atrăgând atenția asupra obligațiilor legale ce revin constructorilor cu privire la protecția mediului înconjurător.