Reținut de Poliție:Preotul Visarion Alexa, spovedanie cu agresiune sexuală! Reacția BOR:"Vestea este una absolut șocantă!"

Unul dintre cei mai cunoscuți preoți ai Bisericii Ortodoxe Române, realizator de emisiuni radio și tv, Visarion Alexa, a fost reţinut de poliţiştii din București, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o sexual în timp ce se spovedea.

Potrivit surselor, în timpul anchetei, preotul ar fi recunoscut acuzațiile. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Iată ce spune Poliția Capitalei: "În data de 17 august a.c., poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual. Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar ulterior, în data de 16 septembrie a.c., bănuitul a fost condus la sediul subunității pentru audieri. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală. Activitatea polițiștilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infractiunii de agresiune sexuală. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Biserica Ortodoxă Română a reacționat imediat la vestea reținerii preotului Visarion Alexa: „În legătură cu știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București în urmă unor grave acuzații menționate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează. Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul Consistoriului bisericesc”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.