Surferul dispărut pe mare este UCRAINEAN! Salvatorii îl caută cu elicopterul!

Autoritatea Navală Română a transmis în această dimineață un comunicat de presă referitor la dispariția  unui cetățean ucrainean care a plecat ieri, în jurul orelor 8:00 dimineața pe mare, de la Costinești, pentru a practica sporturi nautice, iar câteva ore mai târziu surferul a fost dat dispărut, evenimentul fiind sesizat de soția acestuia la numărul unic de urgență 112.

“Ieri, 18 septembrie, în jurul orei 16.20 serviciul MRCC a fost alertat prin intermediul numărului unic de urgență 112 despre dispariția unui bărbat de origine ucraineană care a plecat în cursul dimineții să practice kitesurfing în zona Costinești - Vama Veche și nu a mai revenit la țărm.

Serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române a început imediat coordonarea activităților de căutare și salvare de vieți omenești pe mare și a solicitat navei ARSVOM SAR THEIA să se alăture operațiunilor de căutare. A fost solicitată și asistență aeriană, dar din cauza condițiilor meteo acest lucru nu a fost posibil. La lăsarea întunericului căutările au fost suspendate, dar în această dimineață un elicopter FRONTEX a decolat din Burgas și la această oră zona este survolată conform recomandărilor primite de la MRCC. Ambarcațiunile ARSVOM sunt în alertă pentru a putea oferi suport naval operațiunilor de căutare.

Bărbatul dispărut are 49 de ani și era cazat la o pensiune din Costinești. Potrivit martorilor, kite-surful-ul său avea o velă roșie transparentă, iar el purta un sort galben și vesta roșie. Orice indiciu aveți despre bărbatul căutat sunteți rugați să apelați numărul unic de urgență 112 sau Serviciul MRCC la numărul 0241/61.59.49”, transmite Autoritatea Navală Română.