Constanța PRO BUSINESS: Heineken își închide fabrica și se mută la celelalte unități din țară

Suntem mândri de tradiția noastră în fabricarea berii, din Constanța, însă fabrica a funcționat mult sub capacitate de câțiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producție pentru a asigura creșterea și investiții suplimentare, pe termen lung. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim pe colegii noștri în mod corespunzător pe durata acestei tranziții”, anunță compania.

Producătorul de bere dorește să îşi înceteze activitatea de producţie la fabrica din Constanţa, începând din luna septembrie 2023.

Potrivit Economica.net, fabrica Heineken din Constanța a încept producția în iunie 1970, fiind privatizată în 1991. Ulterior a fost achiziționată de către grupul austriac BBAG, iar ulterior a fuzionat cu Brau Union România, fosta  Heineken România.

De atunci, capacitatea de producție din fabrică  a crescut de la 400.000 hl bere/an la 1.400.000 hl bere/an.

INVESTIȚII...DAR NU LA CONSTANȚA

Toate capacităţile de producţie şi ambalare ale fabricii din Constanţa vor fi transferate către celelalte trei fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni, despre care compania susține că vor beneficia de investiții. „Vom continua, de asemenea, să investim semnificativ în cele trei fabrici rămase, pentru a ne susţine ambiţia de creştere şi dezvoltare durabilă, păstrând o prezenţă puternică pe piaţa românească şi în comunităţile în care activăm”, se mai arată în comunicat.

Heineken are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere şi cidru internaţionale, regionale şi locale. La nivel mondial, compania este prezentă în peste 70 de ţări şi are 80.000 de angajaţi.

Cunoaștem impactul pe care această decizie îl are asupra colegilor noștri din Constanța, ale căror muncă și dăruire le respectăm și le apreciem profund. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim pe colegii noștri în mod corespunzător pe durata acestei tranziții”, au mai spus reprezetanții companiei.