Mihai Lupu și Petre Enciu s-au certat ca-n curtea școlii, în ședința CJC. ”N-ați înțeles nimic, de doi ani”

Consiliul Județean Constanța a desfășurat ieri prima ședință publică, după doi ani în care totul s-a desfășurat în spatele ușilor închise, sub pretextul pandemiei. Camerele de luat vederi au încins spiritele, astfel că președintele instituției, Mihai Lupu și vicepreședintele Petre Enciu s-au certat ca la ușa cortului, spre deliciul privitorilor. 

Exasperat de întreruperile dese cauzate de vicepreședintele USR-ist, Petre Enciu, președintele Mihai Lupu i-a adresat acestuia cuvinte grele, acuzându-l de incompetență. ”Sunteți de doi ani pe aici și n-ați înțeles nimic”, a fost concluzia președintelui instituției. 

În replică, Petre Enciu spune că nu înțelege supărarea șefului său. ”Nu știu la cine se referea domnul Lupu. Astfel de afirmații sunt lansate din dorința de a intimida. Pe cine? Nu știu. Eu știu doar că am adus în discuție trei proiecte de hotărâre cu probleme. Nu știu de ce inițierea discuțiilor din Consiliul Județean sunt percepute (greșeala gramaticală îi aparține autorului) în notă de opoziție. Am să le iau pe rând:

1) Se transferă primăriei ovidiu (din nou, autorul) un bun imobil fără ca proiectul să precizeze care va fi noua sa destinație. Am întrebat ce activități intenționează primăria să realizeze acolo. 

2) Le-am atras atenția consilierilor județeni că sunt puși în situația de a vota un proiect căruia îi lipsește referatul de aprobare și un raport de specialitate.

3) În cazul lotului 7 de transport avem mai multe trasee cu prețuri diferite pentru o călătorie constanța - năvodari (autorul), 4.5, 7.5, 9 lei, Am întrebat ce anume face diferența între aceste prețuri. 

Asta nu înseamnă opoziție. Asta înseamnă că am căutat răspunsuri pentru a putea vota proiectele cu conștiința împăcată. Din păcate nu am primit niciun răspuns. Și drept urmare, ne-am abținut”, a răspuns Petre Enciu.

Concluzia, însă, e extrem de simplă: Consiliul Județean e condus de doi incompetenți. Și, așa se întâmplă, când pui doi nepricepuți să conducă destinele unui județ, iese circ. Pâine, mai puțin.