Primarul Habarnam! Chițac, despre închiderea fabricii Heineken: ”Nu ştiu foarte multe detalii”

”Nu ştiu foarte multe detalii”, “la nivel de primărie nu ştiu ce măsuri putem lua”, “nu ştiu câţi angajaţi are această fabrică”. Primarul “nu știu“ este luat din nou prin surprindere. De această data, de anunțul companiei Heineken, care pune lacătul pe ușa fabricii din Constanța și se mută în alte orașe, mai prietenoase. Cum ar fi Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni. Câți constănțeni își pierd locul de muncă? Primarul Habarnam nu știe.

Jurnaliștii de la Ziarul Financiar l-au contactat pe edil, dat fiind comunicatul gigantului Heineken, care, la începutul săptămânii, transmitea că își încetează activitatea la Constanța.  

Ce știe de fapt Vergil Chițac? Păi…să vedem:

„Am aflat şi eu de curând că această fabrică se închide, dar nu ştiu foarte multe detalii. Este păcat că o astfel de fabrică se închide în Constanţa, dar este o decizie a unei companii private, ei şi-au făcut calculele, şi noi la nivel de primărie nu ştiu ce măsuri putem lua. Este în interesul nostru, al locui­to­rilor Constanţei, să avem investitori în oraş şi să nu treacă angajaţii din sectorul privat în sectorul public. Nu ne dorim asta. Nu ştiu câţi angajaţi are această fabrică, dar probabil câteva sute. O să întreb la Inspectoratul Teritorial de Muncă…  dar nu ştiu în ce măsură ne pot furniza aceste date”, a declarat Vergil Chițac pentru Ziarul Financiar.

Etichete: