Kira Hagi înterpretează rolul prințesei Cantacuzino în primul film dedicat lui George Enescu Galerie FOTO

Regizorul Toma Enache, cunoscut în special pentru pelicula “Între Chin și Amin”, lucrează la primul film artistic dedicat compozitorului George Enescu, iar fiica lui Gheorghe Hagi, Kira, interpretează rolul prințesei Alice Cantacuzino.

Născută pe 27 martie 1996, Kira Hagi a absolvit Academia de Film din New York, secţia Actorie, debutând în scurtmetrajul „Bucureşti, te iubesc!” (2014)

“Tocmai s-au incheiat filmările la Enescu- Geniul și Prințesa, un film despre viața și iubirile compozitorului. După Martha Bibescu, am descoperit și investigat cu această ocazie o (altă) femeie emblematică a perioadei interbelice. Ce vreau să vă spun este că am fost extrem de onorată să o portretizez pe prinţesa Alice Cantacuzino, scriitoare, dramaturg şi sportivă de performanță, dar şi corespondent de război,  în al Doilea Război Mondial. Urmăriți pagina oficială a filmului pentru mai multe detalii. Eu una abia aștept premiera!”, este mesajul postat de Kira Hagi pe o rețea de socializare.  

Cineastul Toma Enache l-a ales pentru rolul principal în primul film artistic de lungmetraj dedicat emblematicului compozitor George Enescu pe Mircea Dragoman.