Viceprimarul Ionuț Rusu: "Așa-zisa fuziune este doar un șiretlic. Nu desființării Universității Maritime Constanța!"

În urmă cu puțin timp, viceprimarul PNL, Ionuț Rusu a transmis public că se opune ferm "fuziunii" UMC cu Politehnica București, despre care spune că este o imensă capcană, pusă la punct de Cornel Panait.

,

"Ca să își conserve funcțiile și privilegiile universitare, câteva personaje, printre care și președintele de 71 de ani (sic! ) al Senatului Universității Maritime Constanța (UMC), au pus la cale desființarea UMC, o instituție de învățământ superior unicat la nivel național.

Ofițerii români de marină, prin munca și dedicarea lor, reprezintă unul din stâlpii economici ai orașului Constanța. Cum să renunțăm la așa ceva?
Absolvenții UMC au funcții de conducere în cele mai mari companii de navigație din lume, sunt antreprenori de succes și activează în cadrul multor instituții publice sau private importante pentru mediul economic și social românesc. Unde vrem să ajungem?

Cei care susțin azi că UMC nu este suficient de performantă și au găsit ca unică soluție desființarea, trebuie să-și amintească faptul că inclusiv Ministrul Educației, doamna Ligia Deca a absolvit UMC.

Așa-zisa “fuziune” este doar un șiretlic, pentr a ne atrage într-o poziție confortabilă, din care să privim liniștiți cum este distrusă această Universitate. În spatele acestei mișcări se ascund interese stric personale, incompatibile cu binele public și viitorul Constanței.

Constanța merită și trebuie să aibă un sistem de învățământ universitar de prestigiu. Universitățile din Constanța sunt primul pas spre a ne rămâne copii acasă.

Înțeleg și respect autonomia universitară, dar fac apel la profesorii din UMC și la personalul administrativ, să nu fie părtași la acest dezastru.

Ca fost absolvent de UMC, și ca cel care am înființat cea mai mare agenție de recrutare de personal navigant din Romania, MĂ OPUN FERM desființării UMC ! Ar fi un dezastru, căci ar periclita viitorul profesional a mii de tineri nu numai din Constanța, dar și din Romania. S-ar pierde, totodată, și un simbol al identității și istoriei Constanței.

Felicit Liga Studenților din UMC pentru curajul și fermitatea cu care se opune desființării UMC și îi asigur pe studenți de tot sprijinul meu !" a postat Ionuț Rusu pe pagina sa de socializare.