Galerie FOTO: Accident în lanț cu 11 mașini pe o Autostradă din România

Un accident în lanț în care sunt implicate 11 mașini a avut loc în această dimineață pe Autostrada Transilvania.

ISU Cluj anunța ca accidentul a avut loc la ora 7.30, pe A3, pe sensul de mers Turda - Gilau, in dreptul localității Săndulești:

"La ora 7.30, ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un accident rutier pe A3, sens de mers Turda-Gilau, în dreptul localității Săndulești.

Intervine Detașamentul Turda cu 1 autospecială Descarcerare, 1 ASAS, 1 EPA Turda, 13 sof. Din informațiile actuale, în carambol sunt implicate 8 autoturisme, 2 autotrenuri și o camionetă.

6 persoane prezintă mici escoriații și contuzii. Nici o persoană încarcerată. Intervenția este în dinamică.

O persoană a fost transportată la spital și urmează să fie transportată și a doua. Victimele sunt conștiente și cooperante. Cele 2 sunt doi bărbați, aprox 67 și 55 ani. Aceştia au fost transportaţi la spital de 2 ambulanțe SAJ.

Circulația e blocată pe sens, mai transmit salvatorii clujeni. În funcţie de dinamica intervenţiei circulaţia va putea fi reluată pe autostradă".

Polițiștii fac un apel la conducătorii auto să respecte toate recomandările:

- neadaptarea vitezei la condițiile de drum reprezintă una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere;

- să manifeste atenție sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condițiile de drum din această perioadă, în care vizibilitatea scade din cauza ceții;

- să verifice în permanență starea autovehiculului înainte de a pleca la drum;

- să se asigure că sistemul de iluminare nu este murdar și să utilizeze corect luminile, iar pe timp de ceață să utilizeze și luminile de ceață.