Galerie FOTO/Eveniment istoric: Un elefant pe cale de dispariție a născut gemeni perfect sănătoși la o grădină zoologică

Gemenii elefanți reprezintă mai puțin de 1% din nașterile de elefanți din întreaga lume.Grădina zoologică Rosamond Gifford a făcut istorie. Gemenii masculi elefanți asiatici s-au născut din părinții Mali și Doc la grădina zoologică Rosamond Gifford pe 24 octombrie 2022.  Un astfel de eveniment este mai mult decât rar în lumea elefanților.

Grădina zoologică a anunțat că Mali și ambii pui sunt bine și sănătoți. În ultimele două săptămâni, echipa de îngrijire a elefanților i-a monitorizat pe gemeni non-stop pentru a se asigura că ambii se dezvoltă conform graficelor.

Mali a născut primul pui la 2 a.m. fără complicații. Puiul era un mascul perfect sănătos.

Al doilea pui a venit zece ore mai târziu, la ora 11:50. Era de asemenea mascul, dar era vizibil mai slab decât primul. Echipa de îngrijire a animalelor din grădina zoologică și personalul veterinar au intrat în acțiune și au reușit să îmbunătățească semnificativ starea puiului.

„Acesta este cu adevărat un moment istoric pentru grădina zoologică și comunitatea noastră. Nu aș putea fi mai mândru de echipa noastră excepțională de îngrijire a animalelor, de sprijinul personalului veterinar și de dăruirea lor extraordinară față de Mali și gemeni”, a declarat directorul regional Ryan J. McMahon. „Cercetarea importantă care se desfășoară chiar aici la grădina zoologică va avea un impact semnificativ în întreaga lume în numele acestei specii magnifice pe cale de dispariție”

Gemenii elefanți reprezintă mai puțin de 1% din nașterile de elefanți din întreaga lume. Dintre sarcinile gemelare, gemenii sunt adesea născuți morți sau sunt prea slabi pentru a supraviețui. Uneori, mama elefant nu supraviețuiește. Până în prezent, nu a existat niciodată un caz înregistrat de gemeni elefanți supraviețuitori în Statele Unite. Puținele nașteri de gemeni reușite au avut loc doar în țări din Asia și Africa și nicăieri altundeva în lume.

Din cauza improbabilității absolute, precum și a complexității ecografiilor elefanților, echipa grădinii zoologice nu a anticipat nașterea de gemeni. Cu toate acestea, au fost pregătiți. Personalul de îngrijire a elefanților a completat hrana celui de-al doilea pui cu un înlocuitor de lapte special pe care l-au primit cu câteva zile înainte de naștere.

“Am scris istorie! Când am anunțat prima dată sarcina elefantului asiatic Mali, am presupus că turma noastră de șase elefanți asiatici va deveni șapte. Ei bine, nu numai că l-am întâmpinat pe cel de-al șaptelea membru al turmei noastre de elefanți asiatici, ci și pe al optulea. Mali a avut gemeni!”, transmit reprezentanții grădinii zoologice.

Elefanții asiatici sunt clasificați ca fiind pe cale de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii. Populațiile lor sălbatice sunt amenințate de oameni, distrugerea habitatului și braconierii de fildeș. Se estimează că au rămas în sălbăticie aproximativ 20.000 de indivizi.

Etichete: