Avem lista profesorilor care vor desființarea UMC. 39 din 93. Ideea ar fi fost inițiată din rândul cadrelor didactice

Am publicat, în exclusivitate, un viitor comunicat de presă, gândit în laboratoarele conducerii UMC, prin care profesorii urmează să se delimiteze de studenții care nu vor fuziune cu Politehnica. Între timp am primit și lista celor care au semnat, dar și un mesaj de la profesorul Cornel Panait, care ne-a transmis că nu are legătură cu inițiativa. 

”Mințiți! Nu am participat si mu am semnat acest document! Este greu sa înțelegeți ca sunt si oameni cu principii!”, ne-a transmis domnul Cornel Panait. 

Astfel că, am încercat să aflăm de la doamna rector Violeta Ciucur, cine stă în spatele acestui plan prin care se aruncă Universitatea Maritimă Constanța în aer. Iată răspunsul doamnei:

”Buna seara domnule Hapurnea. Comunicatul a fost initiat de colegii mei, cei mai multi de la departamentul navigatie, dar nu numai, absolventi de UMC, cadre didactice acum, care nu se simt reprezentati de atitudinea din Aula universitatii de astazi. Apoi am urmat noi ceilalti.”

Am studiat listele de semnături, pe care vi le prezentăm și dumneavoastră. Sunt 39 de profesori din cei 93 activi astăzi. De la Navigație, unde spune doamna că s-a născut planul, sunt doar cinci semnături.