Polonia confirmă că racheta căzută pe teritoriul ei este rusească/Biden convoacă de urgență Grupul celor Șapte

Escaladarea conflictului: Guvernul de la Varşovia a confirmat, în cursul nopţii, căderea unei rachete ruseşti pe teritoriul Poloniei, în apropierea frontierei cu Ucraina, precizând că a fost convocat pentru explicaţii ambasadorul Rusiei. 

"A căzut o rachetă de fabricaţie rusă în localitatea Przewodów, omorând doi cetăţeni polonezi", a declarat în cursul nopţii de marţi spre miercuri Lukasz Jasina, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Varşovia, potrivit Mediafax.

Ambasadorul Rusiei a fost convocat la Ministerul de Externe de la Varşovia, în contextul în care Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile potrivit cărora rachete ale armatei ruse ar fi căzut pe teritoriul Poloniei, denunţând o "provocare" menită să amplifice conflictul din Ucraina.

În același timp, în Indonezia, aflat la summitul G20, preşedintele Joseph Biden a convocat o reuniune „de urgență” a Grupului celor Șapte și a liderilor NATO.

Biden i-a dat asigurări preşedintelui Poloniei, Andrzej Duda, că Statele Unite susţin în totalitate Polonia şi NATO şi vor oferi asistenţă pe durata investigaţiei în cazul incidentului.

Etichete: