Vina iarna! Un ciclon polar aduce temperaturi foarte scăzute la Constanța!

Vremea se va răci accentuat chiar din această seară și va ploua în cea mai mare parte a României. În zonele montane, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Potrivit meteoradar.ro, trecerea unui ciclon polar deasupra României va aduce precipitații slabe și local, moderate, în majoritatea regiunilor țării. Cantitățile de apă vor atinge, în general, 5 - 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp.

Începând de astăzi, vremea va fi mai mult închisă, aria ninsorilor se va extinde în zonele de munte din nordul țării, iar vântul se va intensifica puternic în vestul, sudul și estul țării, cu rafale ce vor atinge 40 - 50 km/h, iar izolat 60 - 70 km/h.

În nordul și nord-estul țării, vremea va deveni destul de rece pentru această perioadă, cu temperaturi ce se vor încadra vineri între 4 și 8 grade.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că circulația a fost închisă pe Transalpina și Trasfăgărășan.

“Începând de astăzi, a fost închisă circulația rutieră pe DN 67C - Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului.

Această decizie a fost luată că urmare a prognozelor meteorologice, care anunță temperaturi scăzute și precipitații, iar în aceste condiții nu se poate menține siguranța participanților la trafic, pe un astfel de drum montan.

TRANSFĂGĂRĂȘANUL A FOST ÎNCHIS pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă și Piscul Negru

Având în vedere ninsorile din ultima perioadă și înrăutățirea condițiilor meteo prognozate de meteorologi, CNAIR SA a luat decizia închiderii acestui tronson de drum circulației publice pentru că nu mai putem asigura condiții sigure pentru trafic.

Cu un efort susținut, anul acesta, am reușit să prelungim cu o lună perioada în care Transfăgărășanul a fost deschis, acest lucru fiind posibil și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile.”