Mihai Lupu a decis să-i prelungească mandatul directorului ilegalist de la Delfinariu, cu încă 120 de zile

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, se dovedește, pe zi ce trece, din ce în ce mai incoerent, în vorbe și-n acțiuni. Un veritabil dezastru viu, un politician care sfidează bunul simt și mai ales pe oamenii care l-au trimis în funcție. 

Spuneam, de curând, într-un articol, că Mihai Lupu este cel mai prost lider pe care l-a avut Consiliul Județean în ultimii 30 de ani. Ultimile acțiuni pe care le-a întreprins, par să dorească a ne confirma în totalitate spusele. 

Spre exemplu, am relatat în această perioadă pățaniile directorului de la Delfinariu, Iulian Călin, care, în urma unei sesizări venite chiar de la angajații instituției, a recunoscut în fața presei că a încălcat legea de două ori într-o singură zi, aducând astfel grave prejudicii de imagine atât Consiliului Județean cât și Delfinariului. 

Mai mult, spusele lui Iulian Călin au fost confirmate de un raport al Corpului de Control trimis de Mihai Lupu să verifice situația. Acest raport certifică ilegalitățile directorului, prejudiciile aduse, precum și faptul că la Complexul Muzeal, numărul de animale care au murit în acest an este mai mare decât aceleași cifre din ultimii 10 ani. 

Desigur, Mihai Lupu, pus în fața acestei realități, avea două variante de lucru. Ori să-l invite pe directorul său să plece imediat din funcție, ori să refuze să-i mai prelungească mandatul interimar, care expira la 30 noiembrie. 

Mihai Lupu a ales însă să-i ofere lui Iulian Călin încă un mandat de 120 de zile, girând astfel un ilegalist dovedit. 

“Instituția noastră a demarat deja procedurile necesare organizării, într-un mod complet transparent, a concursului de proiecte de management pentru ocuparea acestui post, în cel mai scurt timp. În același timp, pentru asigurarea continuității actului managerial la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, am prelungit mandatul actualului manager interimar, până la desemnarea prin concurs a unei persoane care să ocupe acest post. Interimatul domnului Iulian Călin, nu va depăși 120 de zile.”, ne-a declarat Mihai Lupu. 

Adică, după ce l-a numit în funcție în postura de interimar, pe Iulian Călin, în luna martie, Mihai Lupu ne vrăjește că vrea să organizeze concurs rapid pentru acest post. Și, până se organizează, probabil tot peste vreo nouă luni, îl ține în funcție pe același director. Pe criterii de prietenie și decizie politică, pentru că de competență nu poate fi vorba.

Aveți grijă, domnule Lupu, până la concursul pe care știm deja că-l va câștiga tot Iulian Călin, să nu rămâneți fără animale la CMSN Constanța, că la cum ni se prezintă lucrurile, există cu adevărat și acest risc. 

Felicitări PNL Constanța și felicitări Mihai Lupu, pentru un mandat care poate fi așezat, cu toate dovezile, sub semnul dezastrului.