Protest la Ambulanță! Peste 1000 de angajați au ieșit în stradă la București, în țară mașinile au afișul „Protest național”

Angajații serviciilor de ambulanță au ieșit astăzi în stradă în semn de protest față de ignorarea problemelor cu care se confruntă Serviciile Publice de Ambulanță.

Toate ambulanțele operative din serviciile publice de Ambulanță din România au afișat mesajul „Protest național”:

"MITING DE AMPLOARE ÎN FAȚA GUVERNULUI
Blocul Național Sindical anunță, împreună cu Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanță, că pe 22 noiembrie 2022, va fi organizat un miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari.
 Programul acțiunilor sindicale este următorul:
1. De la ora 10:00 – 12:00 în Piața Revoluției va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne / sediul Departamentului pentru Situații de Urgență.
2. De la ora 12:00 – 12:30 va avea loc marșul sindical, din locația Piața Revoluției în Piața Victoriei
3. De la ora 12:30 – 14:00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piața Victoriei.
În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Național Sindical și FNSAR la discuții, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor, se va renunța la marșul sindical și la pichetarea Guvernului.
Menționăm că protestatarii care vor participa la protest sunt din timpul liber, iar prezența lor la București nu afectează negativ capacitatea de intervenție a Serviciilor Publice de Ambulanță.
 De asemenea, BNS reamintește că, începând de mâine, de la ora 10:00, pe termen nelimitat, toate ambulanțele operative din Serviciile Publice de Ambulanță vor afișa vizibil mesajul ”PROTEST NAȚIONAL”.", transmite BNS.
Raed Arafat le-a răspuns încă de ieri angajaților nemulțumiți, printr-un mesaj postat pe contul oficial:
„Mai jos aveți explicațiile despre achizițiile de ambulanțe, subiectul folosit de Federația Sindicală Ambulanța ca fiind principalul motiv pentru protestele lor de mâine, acuzând DSU ca ar sabota serviciile de ambulanță prin faptul că nu s-au semnat contractele subsecvente de achiziție!
Dezinformarfea și manipularea, în ce privește sistemul național integrat de urgență, au ajuns la cote fără precedent, iar în explicațiile de mai jos încerc să clarific anumite aspecte astfel încât populația să aibă cel puțin și explicațiile noastre.(...)
Nu DSU a creat criza semi-conductorilor, nu DSU a creat problemele de aprovizionare pe plan mondial după criza din ultimii doi ani și sigur nu DSU a creat haosul cauzat de agresiunea împotriva Ucrainei, ducând la o destabilizare foarte gravă a piețelor, crescând costurile și crescând semnificativ perioadele de livrare.
Faptul ca Federația Sindicală Ambulanța a identificat DSU ca principalul dușman are alte motive și alte conotații pe care nu le voi aborda acum.
Dacă am face o comparație între perioada 2018-2022, când IGSU a fost desemnat prin lege să fie unitatea care achiziționează centralizat Ambulanțele și pentru serviciile de ambulanță și pentru SMURD, comparativ cu perioada 2010-2015, când achiziția s-a făcut la Ministerul Sănătății și pentru SMURD și pentru Ambulanță, (...) vedem că după preluarea IGSU numărul ambulanțelor livrate este de 2,4 ori mai mare decât numărul ambulanțelor livrate de Ministerul Sănătății în perioada egale, adică 2010-2015, vorbim de 5 ani, 2018-2022, vorbim de fapt de 4 ani, iar IGSU a livrat de fapt cu 238% mai multe ambulanțe serviciilor de ambulanță”
Etichete: