Până și Ana-Maria Vătămanu se delimitează de președintele CJC, Mihai Lupu?

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, reușește să stabilească o performanță negativă. După doar doi ani de mandat, aproape toți aliații domniei sale fug din preajma liberalului, anticipând dezastrul politic ce se prefigurează. Ceva ce n-am mai văzut în politica din Constanța. 

În general, cam orice figură politică de pe la noi întrebi, răspunsul e același. Mihai Lupu are șanse aproape nule să mai fie candidatul PNL Constanța pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean. Și asta după doar doi ani. Atât de dezastruos este actualul mandat.

Ultima înscrisă pe listă în această categorie este Ana-Maria Vătămanu, impusă chiar de Mihai Lupu la conducerea Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța. 

În cadrul unui interviu pe care l-a acordat în luna decembrie publicației CT NEWS, Ana-Maria Vătămanu, până de curând o aliată de nădejde a președintelui CJC, strecoară încă de la începutul interviului câteva fraze, prin care se delimitează de Mihai Lupu.

”S-a emis un ordin de ministru care specifică faptul că hotărârea Consiliului Județean / hotărârea unui Consiliu Local / hotărârea Asociației de Dezvoltare au aceeași forță juridică. Suntem, prin acest ordin, în egală măsură cu Consiliul Județean. Acest ordin ne ajută să ne terminăm proiectele mai repede”, spune Ana-Maria Vătămanu. 

Cum să traduci aceste fraze, spuse de doamnă? În primul rând, se înțelege destul de clar că activitatea Consiliului Județean ținea pe loc activitatea ADD, situație rezolvată acum prin acest ordin de ministru. 

Într-o altă cheie, însă, poți înțelege că Ana-Maria Vătămanu se delimitează subtil de tot ceea ce înseamnă Mihai Lupu, știind foarte clar că în 2024 ar putea deconta împreună cu președintele CJC dezastrul care se prefigurează. 

Sigur, putem spune că această atitudine denotă lipsă de caracter. Când pleci la un drum alături de un om, trebuie să fii dispus să mori alături de el, dar, evident, aceste principiii n-au funcționat niciodată în administrație/politică, așa că nimic nu ne miră. 

Mihai Lupu pierde probabil și ultimul aliat pe care-l mai avea, în lupta sa imposibilă pentru o nouă candidatură la șefia Consiliului Județean. Singura întrebare care se poate ridica acum, este cine vine în locul domniei sale.

Poate chiar doamna Ana-Maria Vătămanu?