Astăzi este Blue Monday, cea mai depesivă zi din an! Ce poți face ca să te simți mai bine?

Astăzi, 16 ianuarie, a fost numită de experți Blue Monday - „cea mai deprimantă zi”. Ce este Blue Monday și de ce este cea mai sumbră zi a anului?

Potrivit dailymail.co.uk,  termenul Blue Monday a fost inventat de psihologul Dr. Cliff Arnall, care a elaborat o formulă care să arate că a treia zi de luni din ianuarie este deosebit de proastă.

Analiza ia în considerare factori ca timpul mediu în care rezoluțiile de Anul Nou eșuează, vremea rea, datoriile sau lipsa de motivație.

Chiar dacă inițial Lunea albastră a fost o tactică de marketing folosită de compania de turism din Marea Britanie Sky Travel în 2005, de atunci a devenit cea mai sumbră zi a anului din diverse motive.

Factori precum nopțile mai lungi și mai reci, facturile mari, viața socială redusă și multe alte cauze pot face această zi de luni deosebit de grea.

Ce poți face ca să te simți mai bine?

Dr Arnall de la Universitatea Cardiff, a spus în 2019 că oamenii ar trebui să profite de oportunitatea de a începe un capitol nou.

„Fie că este vorba despre relansarea carierei, întâlnirea de noi prieteni, adoptarea unui nou hobby sau începerea unei noi aventuri, ianuarie este un moment minunat pentru a lua astfel de decizii importante”.

Pentru a combate senzația de tristețe sau chiar depresie din ianuarie, experții în sănătate recomandă o combinație de exerciții fizice, fructe și legume și vitamina D. În acest fel, suntem mai echipați pentru lupta cu January Blues.

Renunțarea sau reducerea consumului de alcool este recomandată și pentru creșterea nivelului de energie și îmbunătățirea somnului.

Etichete: