Cornel Panait recunoaște că la Baza Nautică a UMC se organizează NUNȚI [VIDEO]

După ce, în dimineața zile de 25 ianuarie, Universitatea Maritimă din Constanța s-a trezit cu reprezentanții corpului de control al Ministerului Educației la ușă, Cornel Panait s-a dus la o televiziune locală unde a recunoscut public că la Baza Nautică a UMC-ului se organizează nunți.

“Au apărut o serie de personaje foarte vocale, mai ales din rândul absolvenților Universității, și suplimentar s-au coagulat niște grupuri în jurul lor din partea presei. Lucru care este foarte nefericit. Această șicanare pe care o primim în ultima perioadă nu cred că ni se potrivește. În realitate, Universitatea are foarte multe proiecte care o plasează în rândul universităților foarte performante, despre care lumea nu citește.

Lumea citește că stai să vezi că ăla a dat bursă, sau a vrut să dea bursă. Stai să vezi că celălalt nu știu ce a vrut să facă... Stai să vezi că unul a făcut o nuntă, și-a făcut nunta lui la Baza Nautică a Universității.

Deci, niște lucruri care n-au nicio relevanță, absolut nicio relevanță. Și noi ne cramponăm în chestiile astea care sunt foarte mărunte” a declarat Cornel Panait, la stația locală Antena 3, pe 25 ianuarie 2023.

Panait cântă și "ciucuricii" dansează

Confesiunile și cugetările lui Cornel Panait, președinte al Senatului UMC, vin în contextul în care, actuala conducere a UMC este acuzată de o serie de ilegalități, printre care se numără și organizarea la Baza Nautică de pe malul lacului Siutghiol de petreceri private.

După cum am prezentat, cu probe, în materialul intitulat “Jaful și corupția din UMC, pe masa Ministerului Educației” publicat pe 19 ianuarie, la Baza Nautică ce aparține Universității sunt organizate periodic diverse petreceri private, inclusiv nunți și alte evenimente similare.

Având în vedere că UMC nu are ca domeniu de activitate organizarea de evenimente private, și nici închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii, pe semne că nunțile și botezurile în cauză au fost organizate ilegal.

La nivel oficial, aceste sindrofii nici nu există, deoarce Baza Nautică nu poate fi închiriată la liber de orice persoană. Cu toate acestea, noi am putut furniza probe palpabile care să susțin contrariul.

Călare pe velierul UMC-ului
Călare pe velierul UMC-ului

În aceste condiții, ne putem imagina, de exemplu, cine a achitat factura la utilitățile necesare unor astfel de evenimente, precum apă și energie electrică?

Ori, dacă costurile aferente unor nunți sunt suportate din bugetul Universității Maritime, deci în interes privat, nu cumva discutăm despre delapidare și deturnare de fonduri?

Însă, pe Cornel Panait pare să nu-l derenjeze prea tare această situație de care cu siguranță nu poate fi străin. Astfel, în stilul său consacrat, recunoaște cu o nonșalanță debordantă că la UMC se încalcă legea, banii Universității fiind folosiți pentru nunți și petreceri cu Mickey Mouse.

Familia Mickey în vizită la Baza Nautică a UMC
Familia Mickey în vizită la Baza Nautică a UMC

Datele și informațiile prezentate se află în prezent sub lupa Ministerului Educației, care prin corpul de control va înainta un raport cu măsurile ce se impun la nivelul conducerii UMC. Totodată, în cazul în care experții ministerului vor constata fapte din sfera panală, aceștia au obligația să sesizeze parchetul competent.  

Marinărie, manevre și alte delicatesuri la UMC
Marinărie, manevre și alte delicatesuri la UMC