Incendiile de vegetație fac ravagii la Tulcea!

Pompierii tulceni împreună cu voluntari au intervenit ieri pentru limitarea și stingerea incendiilor devastatoare în care au ars peste 110 hectare de terenuri cu vegetație uscată.

"Din păcate, în județul Tulcea, incendiile de vegetație uscată au început să ia amploare o dată cu topirea zăpezilor de pe câmpuri. 

Numai în cursul zilei de ieri, 25 februarie, peste 110 hectare de terenuri cu vegetație uscată au ars, iar pompierii tulceni împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru limitarea și stingerea acestora. 

În apropierea localității Dunăvățul de Jos au ars aproximativ 100 de ha de vegetație uscată și palustră, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea fiind nevoiți să intervină atât pe uscat cu autospeciala de intervenție cât și pe apă cu o ambarcațiune pentru a limita extinderea flăcărilor și stingerea acestora. 
Salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au intervenit la două incendii care puteau pune în pericol obiective economice în Sarichioi și Zebil. Intervenția rapidă a acestora dar și a SVSU Sarichioi a făcut ca pagubele sa fie limitate la aproximativ 10 ha de vegetație uscată și stuf. 

Toate incendiile au avut ca și cauză probabilă focul deschis în spații deschise.

Pompierii tulceni trag un semnal de alarmă încă o dată cetățenilor și îi roagă să fie responsabili!
Incendierea suprafețelor de teren de vegetație uscată și palustră este interzisă, iar riscul ca aceste incendii să se propage este unul mărit și crește proporționale cu puterea vântului. 
Reamintim că și incendierea suprafețelor agricole este interzisă, iar sancțiunile prevăzute de lege sunt unele mari și pot ajunge chiar și la oprirea plății subvențiilor de către APIA.", transmite ISU Tulcea.