Amiralul roșu! Vergil Chițac, un primar din ce în ce mai PSD-ist

Să facem un exercițiu de imaginație și să ne întoarcem puțin în 2020. Vergil Chițac, candidatul PNL pentru Primăria Constanța, repeta în mod obsesiv că trebuie să scoatem PSD-ul de la ”butoane”.

Așa a ajuns primar, amiralul.

Și, dincolo de funcția pe care i-a oferit-o, cu încredere, electoratul, amiralul a mai primit un cadou nesperat. Un consiliu local format din USR și PNL, în care PSD-iștii erau minoritari. Un consilu local de dreapta, prin care primarul putea liniștit să-și treacă proiectele și să ne construiască acea Constanța Puternică pe care ne-o promitea.

Vergil Chițac și liberalii lui și-au bătut însă foarte repede joc de acest cadou nesperat pe care l-au primit.

După ce a fost semnat un protocol cu USR, pentru o guvernare locală de dreapta, după ce a fost numit un viceprimar USR-ist, lucrurile au început să se ducă spre ”stânga” din ce în ce mai vizibil.

Totul a început prin faptul că Florin Cocargeanu a fost ”exilat” printr-o mutare umilitoare, într-o clădire situată departe de Primărie. O mutare prin care liberalii voiau să se asigure că USR-istul nu asistă la schimbarea de macaz.

Iar apoi, alianța dintre Vergil Chițac, PNL și PSD a devenit din ce în ce mai clară.

Am aflat cu toții, chiar din gura PSD-iștilor, că Vergil Chițac discută cu șeful PSD Constanța, Ion Dumitrache, mult mai des decât discută cu viceprimarul său USR-ist.

Am văzut cu toții cum PNL și PSD își susțin reciproc proiectele în Consiliu Local, ca într-o frumoasă și mare familie.

Am văzut cu toții cum PSD nu a fost niciodată în opoziția primarului Vergil Chițac.

Totul a culminat cu ședința de Consiliu Local în care liberalii i-au făcut cadou o bucată de plajă șefului PSD Constanța, Ion Dumitrache.

Pe Vergil Chițac nu l-a deranjat această situație, dar iese astăzi și ne spune că l-a deranjat atitudinea viceprimarului USR-ist, care s-a opus voinței PNL-ului. Și că îi retrage acestuia orice atribuție.

Să repetăm în gând: pe Vergil Chițac nu l-a deranjat că liberalii vând Constanța bucată cu bucată, cot la cot cu PSD, l-a deranjat chipurile că USR-iștii nu votează cum dictează el, măria sa primarul.

Vrăjeală! Prin gestul făcut astăzi, de a-i retrage atribuțiile viceprimarului USR-ist, Vergil Chițac ne spune, oficial, că este PSD-ist cu acte în regulă.

Urmează, probabil, demiterea viceprimarului Florin Cocargeanu, înlocuirea lui cu vreun PSD-ist, sau poate a altui liberal, cu girul PSD. Urmează alegeri în care PSD va juca mână moartă cu vreun candidat fără șanse, pentru a-i oferi amiralului încă un mandat.

De ce ar avea nevoie PSD de primar, când le e atât de bine cu primarul PSD-ist vopsit în galben?

Bine ați venit în PSD, domnule amiral!