Galerie Foto: Trei români au fost implicați în accidentul groaznic din Ungaria. Unul este grav rănit

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.

În informarea transmisă de MAE se arată că reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate:

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență”, a anunțat MAE.

Ambasada României la Budapesta a precizat că „va continua dialogul cu autoritățile locale pentru a obține informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.”

Poliția din Ungaria a anunțat că cel puțin cinci tiruri și 32 de autoturime au fost implicate în accidentul produs pe autostrada M1 care leagă Budapesta de Austria. Accidentul a avut loc în apropierea capitalei și a fost provocat de o furtună de praf care a redus foarte mult vizibilitatea pe șosea. Potrivit primelor informații ale autorităților, 26 de persoane au fost rănite, din care șase sunt în stare gravă. La fața locului au fost trimise numeroase echipaje medicale, inclusiv în elicoptere.