Florin Cocargeanu: ”Vergil Chițac vinde o plajă către PSD dar atacă USR”

Florin Cocargeanu, viceprimarul USR-ist lăsat de Vergil Chițac fără atribuții, îi răspunde în termeni duri acestuia, după ce primarul a declarat în cadrul unui interviu că ”USR-iștii sunt tari în gură”. 

”Ultimele reacţii pe care domnul primar Vergil Chiţac le-a lansat în spaţiul public sunt, cel puţin, contradictorii şi demonstrează, din nou, în ce direcţie se îndreaptă guvernarea locală şi care este tabăra din care a ales să facă parte. Şi, din păcate, nu este cea a constănţenilor.
 
În momentul în care mi-a retras atribuţiile de viceprimar, domnul Chiţac m-a acuzat de un „discurs public ireverenţios“ manifestat la adresa dumnealui. Concret, domnul Chiţac s-a supărat că am criticat şi că m-am împotrivit deciziilor pe care, cu sprijinul PNL+PSD, le-a luat în defavoarea oraşului şi al constănţenilor.
 
Aşadar, mă acuză de lipsă de respect în limbaj, însă apoi acordă interviuri în care atât pe mine, cât şi pe colegii mei din USR Constanța, ne numeşte „tari în clanţă“, “buni de gură” sau „plini de răutate“.
 
În acelaşi interviu acordat Focuspress, domnul Chiţac recunoaşte cu nonşalanţă că, în biroul său din primărie, a stat la discuţii cu membri şi lideri ai PSD Constanţa pe marginea bugetului municipiului, precum şi alte chestiuni administrative. Aceeaşi manieră de discurs lejer pe care l-a folosit şi şeful PSD, Ion Dumitrache, când a afirmat că are întâlniri şi convorbiri telefonice pe teme imobiliare cu primarul Vergil Chiţac.
 
Cu noi, consilierii USR Constanța, nu a avut astfel de discuţii şi întâlniri pe marginea proiectelor, deşi avem un acord de colaborare pentru guvernarea locală, pe care l-am semnat împreună cu cei de la PNL și cu Vergil Chițac, tocmai pentru a respecta voturile a zeci de mii de constănţeni, care şi-au dorit un oraş scăpat de influenţa PSD.
Deci, Vergil Chiţac invită PSD-ul în biroul său, cu voturile consilierilor PSD+PNL îi vinde lui Ion Dumitrache 854 mp de plajă în Mamaia, apoi se supără şi spune că noi, USR Constanța, suntem „tari în clanţă“ şi „buni de gură“. De ce? Pentru că atragem atenţia şi spunem lucrurilor pe nume. Pentru că nu vrem să votăm proiecte cu ochii închişi şi pentru că avem o responsabilitate faţă de constănţenii care ne-au acordat încredere.
 
Da, domnule Chiţac, poate că aveţi dreptate... Suntem „tari în clanţă“, deoarece clanţa noastră nu s-a deschis pentru a permite PSD-ului să ne intre în birou şi să tragă sforile în Constanţa.”, a răspuns Florin Cocargeanu.