Răsăuțeanu: ”SPRIJINUL de 3.000 de lei pentru prevenirea bolilor grave și a excluziunii provocate de depresie, poate fi ACCESAT!

”Un alt proiect de suflet, “Stop Depresia. Împreună pentru o comunitate sănătoasă” a fost APROBAT de către consiliul local și este în vigoare! Dacă vrem să salvăm vieți și să prevenim bolile grave, asigurând astfel în viitor o comunitate sănătoasă, fericită și productivă, trebuie să sprijinim constănțenii de toate vârstele care au nevoie de suport psihoterapeutic.”, anunță consilierul local Costin Răsăuțeanu.

”Este important să acționăm urgent pentru a combate efectele dezastruoase pe care le are depresia netratată asupra stării emoţionale şi fizice, asupra familiei şi comunităţii. Ca urmare a multiplelor consecinţe asupra sănătăţii psihice şi fizice, depresia afectează nivelul de educație, productivitatea muncii şi potențialul de câștig, crescând șomajul și cheltuielile sociale. 

Depresia NU este un moft, este o boală cruntă, invizibilă. Ultimele studii arată o creștere îngrijorătoare a persoanelor afectate de depresie. Acest număr este în creştere, de la an la an, recentele evenimente (pandemia, războiul, inflația) reprezentând factori de multiplicare şi de agravare a cazurilor.
 
Prin identificarea şi tratamentul depresiei, prin psihoterapie, combatem efectele depresiei, care sunt multiple: creşte riscul de cancer, de deces al persoanelor diagnosticate cu cancer, de suicid, de demenţă, de atac de cord; creşte dependenţa de alcool şi droguri; determină hipertensiune arterială; provoacă insomnie şi oboseală cronică; slăbeşte sistemul imunitar; determină lipsa motivaţiei, concentrării, memoriei şi speranţei etc.
 
 Persoana beneficiară trebuie să îndeplinească următoarele condiții de acordare a sprijinului financiar:
 -să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Constanţa de cel puțin 1 an;
 -să fie diagnosticată cu depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de către un medic specialist;
 -venitul net pe membru de familie (sau persoană singură) să fie în ultima lună sub 5.000 de lei;
 
Cererea se depune la sediul Direcției de Asistență Socială Constanța din Str. Unirii nr. 104.”, a anunțat Costin Răsăuțeanu.