VIDEO: Un velier a fost salvat în dreptul stațiunii Vama Veche

Un velier de mici dimensiuni a fost salvat azi la Vama Veche, prin intervenția Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Azi, la ora 17:40, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) din cadrul Autorității Navale Române (ANR) a solicitat ARSVOM să intervină de urgență pentru a remorca o ambarcațiune de agrement aflată în derivă în dreptul stațiunii Vama Veche.

Se pare că ambarcațiunea de mici dimensiuni devenise neguvernată, situația fiind observată de o șalupă a Poliției de Frontieră care a alertat mai departe Centrul Maritim de Coordonare.

Intervenția a fost realizată cu promptitudine de nava de salvare SAR "THEIA" din dotarea ARSVOM, care a pornit după doar două minute, la 17:42, în căutarea ambarcațiunii aflate în pericol. 

În scurt timp iahtul "Vânare de vânt" a fost găsit și remorcat în siguranță în Portul Constanța, împreună cu cele trei persoane de naționalitate română aflate la bordul acestuia. 

Astfel, aventurierii au ajuns în siguranță la uscat, ambarcațiunea fiind acostată în prezent lângă nava SAR "APOLLO". N-au fost raportate victime sau pagube materiale. 

Velierul
Velierul "Vânare de vânt"

Etichete: