Ce spune Rompetrol Rafinare despre accidentul în care un angajat a murit, iar altul este grav rănit

Două persoane au căzut, sâmbătă, într-un bazin, la Rafinăria Petromidia, în Năvodari, județul Constanța.

Rompetrol Rafinare a transmis, sâmbătă, prima reacție după accidentul de la Rafinăria Petromidia Năvodari în care un angajat a murit, iar altul a fost rănit. Cei doi efectuau manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri când a avut loc incidentul.

Potrivit Rompetrol Rafinare, incidentul a avut loc pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie, la instalația de polipropilenă.

„Doi angajați ai Rompetrol Rafinare au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri. Echipele de intervenție private și publice au fost la fața locului și au depus toate eforturile pentru stabilizarea și salvarea acestora. În prezent, o persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Județean Constanța, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul”, au transmis reprezentanții Rompetrol Rafinare.

Reprezentanții Rompetrol Rafinare transmit că sunt alături de familiile celor doi angajați și promit să asigure întregul suport.

Compania a demarat o investigație internă, dar este în colaborare și cu autoritățile, pentru determinarea cauzelor incidentului.