Încă o dovadă a dezastrului din Constanța: Amendă pentru deșeurile depozitate în parcarea Primăriei de la Poarta 1

Garda de Mediu a descins în parcarea de la Poarta 1, acolo unde a fost restricționat accesul constănțenilor pentru "organizare de șantier". Rezultatul controlului? O amendă de 60.000 de lei pentru depozitare neautorizată de deșeuri.

"În data de 8 mai 2023 s-a finalizat controlul demarat la organizarea de șantier din zona Poarta 1 Port Constanța. Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au constatat ca într-o incintă împrejmuită cu gard de plasă sunt depozitate deșeuri inerte, în grămezi cu înălțimea de 4-6m, pe o suprafață de cca.1000mp. Amplasamentul are destinația de parcare, aflată în administrarea Primăriei Constanța, putând fi utilizată de antreprenor ca organizare de șantier pentru depozitarea materialelor de construcții (pavele, cabluri, s.a.) -proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța”, beneficiar UAT Constanța.
Deșeurile provin din lucrări de decopertare a străzilor și trotuarelor din municipiu, cantitatea estimată fiind de aprox.6000to. Astfel, în incinta organizării de șantier s-a realizat o depozitare neautorizată de deșeuri preponderent inerte, amplasament unde nu există mijloace proprii de tratare a deșeurilor. Firma de construcții nu a luat măsuri de gestionare a deșeurilor în condiții de protecție a mediului, fiind amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.
S-au stabilit măsuri cu caracter permanent privind respectarea legislației de mediu în vigoare pe toată perioada realizării proiectului, precum și predarea în termen de o săptămână a deșeurilor depozitate ilegal în incinta organizării de șantier, pe bază de documente justificative", comunică Garda de Mediu Constanța.