S-a decis! Profesorii declanșează luni greva generală: Discuțiile de astăzi cu Guvernul, nesatisfăcătoare

După întâlnirea pe care reprezentanții sindicatelor au avut-o astăzi la Guvernul României cu premierul Nicolae Ciucă, concluzia a fost una singură: Luni, 22 mai, începe greva generală în toate unitățile de învățământ preuniversitar.

„Ni s-au avansat propuneri pe care le consideram nesatisfăcătoare. Transmitem foarte clar că greva anunțată va începe luni, 22 mai, în toate unitățile de învatamant preuniversitar. Nu avem niciun motiv să renunțăm la această formă extremă de protest. Greva care a fost anunţată va începe luni, 22 mai, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar. Nu avem niciun motiv, în momentul de faţă, să renunţăm la această formă extremă de protest. Nu ne-am dorit-o, era obligaţia Guvernului şi a celor care au putere de decizie, cunoscând problemele noastre, să vină cu soluţii mult mai rapide. Şi, aşa cum i-am transmis şi domnului prim-ministru şi domnului Ciolacu, apare o mare problemă, cea legată de credibilitate”, au spus reprezentanții profesorilor, după discuția de la Palatul Victoria.

"Nemulţumirile sunt arhicunoscute (...) de la salarii umilitoare, prăbuşire a puterii de cumpărare din cauza inflaţiei, anomalii în ceea ce priveşte salarizarea celor care ocupă funcţii de conducere şi altele. Prin urmare, în urma acestui referendum, la nivelul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ, procentul pentru grevă este de 71,29% din total membri de sindicat, ceea ce înseamnă foarte mult. Ca fapt divers, la ultima grevă care a avut loc în urmă cu aproape 18 ani, procentul celor care au intrat în grevă, în primă fază, a fost undeva la 60%. "

Etichete: