Simona Halep, noi acuzații de dopaj

Constănțeanca Simona Halep, fost număr 1 mondial, este pusă în fața altor acuzații de încălcare a reglementărilor antidoping pentru nereguli găsite în pașaportul său biologic.

Dubla campioană de Grand Slam este acuzată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului de o a doua abatere privind neconcordanțe în pașaportul său biologic de sportiv.

Această nouă acuzație vizează problema pașaportului ei biologic (ABP), un sistem de monitorizare antidoping dezvoltat de Agenția Mondială Antidoping (WADA) și adoptat în cadrul Programului antidoping pentru tenis (TADP).

Potrivit Mediafax, pașaportul înregistrează diverși parametri sanguini de-a lungul timpului, cu scopul de a detecta eventualele încălcări ale regulilor antidoping (ADRV). Un grup de experți independenți din cadrul ABP a găsit suficiente discrepanțe în ABP-ul lui Halep pentru a depune un rezultat negativ al pașaportului, ceea ce a dus la cea de-a doua acuzație.

Nicole Sapstead, director principal pentru antidoping la ITIA: 

 „Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate la o situație deja foarte mediatizată. Încă de la începutul acestui proces - și, de fapt, al oricărui alt proces la ITIA - am rămas angajați să colaborăm cu doamna Halep într-un mod empatic, eficient și în timp util. Apreciem, desigur, că există un mare interes mediatic pentru aceste cazuri. Ar fi nepotrivit pentru noi să comentăm detalii până la încheierea procesului, dar vom continua să lucrăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai rapid posibil."