Simona Halep, devastată: Nu mai am cuvinte... Nu numai că îmi ucid reputația, ci și pe mine ca jucător profesionist

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului și Federația Internațională de Tenis i-a amânat din nou audierea Simonei Halep în cazul de presupus dopaj.

Campioana a reacționat dur printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare:

„Încă o dată, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat încă o dată, pentru a treia oară
audierea mea cu o lună mai târziu!

Aștept să fiu judecată din octombrie anul trecut. În decembrie, am reușit în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de supliment pe care îl foloseam fusese contaminat, ceea ce a cauzat controlul pozitiv.

Am cerut, așa cum prevăd normele antidoping, o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, așa scrie în regulament!

Din păcate, ITF (ITIA) mi-a amânat audierea de trei ori, refuzându-mi dreptul de a fi judecată de un tribunal independent. Nu mi s-a permis să particip la niciun turneu timp de 8 luni.

Acum știu că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Ca să nu mai vorbim de faptul că voi fi pierdut toate punctele și clasamentul meu.

Nu numai că îmi ucid reputația, ci și pe mine ca jucător profesionist, și nici nu vorbesc despre consecințele asupra sănătății mele mintale.

Această nerespectare a regulilor de către ITF (ITIA) în ceea ce privește celeritatea audierii la care am dreptul este atât de lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte...

„Justiția întârziată înseamnă justiție refuzată".