Alianța PSD-PNL devine oficială, în Constanța. Mâine se va vota demiterea viceprimarului USR, Florin Cocargeanu

Pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local care va avea loc mâine, s-a strecurat, brusc, neanunțat, un proiect de hotărâre prin care primarul Vergil Chițac solicită votul consilierilor pentru a-l elibera din funcție pe viceprimarul USR-ist, Florin Cocargeanu. 

Viceprimarul Florin Cocargeanu, contactat de echipa Constanta.INFO a transmis că nu știa despre acest proiect și totodată că motivația din spatele lui i se pare aberantă. 

”Mi se impută faptul că nu am votat proiectele inițiate de primar în Consiliul Local. Domnul Vergil Chițac nu face diferența între funcția de viceprimar și cea de consilier local. Nu-mi poți impune cum să votez în Consiliul Local, doar pentru că am fost numit în funcția de viceprimar. E aberant. Dacă mâine consilierii PSD și PNL vor vota împreună demiterea mea, putem spune că alianța lor, care funcționează de multă vreme și despre care am atras atenția în mod repetat, devine oficială.”, ne-a declarat Florin Cocargeanu.

De menționat este și faptul că pentru a-l demite pe viceprimarul USR-ist, este nevoie de votul unuia dintre colegii acestuia și, din experiența recentă, va fi folosit cel mai probabil votul consilierului Iulian Călin, cel care a mai sprijinit alianța PSD-PNL în momentul în care votul său a fost necesar pentru a-i facilita vânzarea unei bucăți de plajă șefului PSD, Ion Dumitrache.